Categories
Film Games

BenX

Ben XDe film verdient de lof die het krijgt, dat staat voor mij nu wel vast. Ik ben met Evelyne, mijn zus en diens vriend gisterenavond eindelijk kunnen gaan zien. Ijzersterk verhaal, hoewel dat element al voor een boek en een toneelstuk gebruikt was en zijn strepen dus al verdiend heeft, maar verder ook nog eens prachtig op het doek gebracht. Enkele leuke cameratechnieken en mooie acteerprestaties van ongekend talent zorgen voor een vrij korte, maar des te krachtigere film. Een waarin je nooit naar je klok zal kijken.
Nee echt, het ding heeft een indruk op me na gelaten. En dat is des te knapper, aangezien ik vrij sceptisch naar de cinema ging. Ik ben namelijk altijd enorm op mijn hoede als iets enorm veel lof krijgt.

In de film zie je ook hoe het hoofdpersonage zich spiegelt aan zijn avatar in een spel dat hij fervent speelt: Archlord Een echt, bestaand en speelbaar spel. De in-game beelden werden verzorgd door enkele mensen van 9Lives, het gameportaal van Telenet. 9lives komt trouwens ook sterk naar voor in de film.

Ja, ik ben er van overtuigd dat games of virtuele werelden sommige mensen kunnen helpen in (oa) sociale activiteiten. Dit is ook waarom ik wel een voorstander was van Second Life. Niet omwille van het geld, maar omwille van de mogelijkheden die het op, bijvoorbeeld, dit gebied kan schenken.

De film zit barstensvol emotie, wat je een beetje geladen de cinemazaal doet buitenkomen. Ik wil er echter enorm voor ijveren dat deze film in elke klas in dit land getoond wordt. Niet alleen om een beetje “awareness” te scheppen rond autisme, maar ook om een beeld te geven van wat pesten teweeg kan brengen.

8 replies on “BenX”

Ben de film al een paar weken geleden gaan zien, toen nog niet veel mensen hem hadden gezien. Ik had wel vanalles gehoord, maar wou het zelf eens bekijken. Enerzijds omwille van het onderwerp van autisme en de problemen die dat meebrengt voor de omgeveing. Anderzijds ook omwille van de combinatie van het spelelement van Archlord dat inderdaad heel prominent aanwezig is.
Ik vond het geheel schitterend. Het spelelement past echt in het verhaal en brengt toch op een speciale wijze de denkwereld van de protagonist. Of het in werkelijkheid zo is, dat weet ik niet. Ik ben geen kenner van autisme, maar het is wel heel helder gebracht vind ik (voor zover dat mogelijk is).
Ik vond het een zeer indrukwekkende film, maar ik vraag me eigenlijk af of zo’n film indruk zou nalaten op kinderen/mensen die zich gedragen als de pestkoppen uit de film…
Maar desondanks: een aanrader!

Ben de film al een paar weken geleden gaan zien, toen nog niet veel mensen hem hadden gezien. Ik had wel vanalles gehoord, maar wou het zelf eens bekijken. Enerzijds omwille van het onderwerp van autisme en de problemen die dat meebrengt voor de omgeveing. Anderzijds ook omwille van de combinatie van het spelelement van Archlord dat inderdaad heel prominent aanwezig is.
Ik vond het geheel schitterend. Het spelelement past echt in het verhaal en brengt toch op een speciale wijze de denkwereld van de protagonist. Of het in werkelijkheid zo is, dat weet ik niet. Ik ben geen kenner van autisme, maar het is wel heel helder gebracht vind ik (voor zover dat mogelijk is).
Ik vond het een zeer indrukwekkende film, maar ik vraag me eigenlijk af of zo'n film indruk zou nalaten op kinderen/mensen die zich gedragen als de pestkoppen uit de film…
Maar desondanks: een aanrader!

Ik ben het film met school gaan kijken.
Ik vond het een heel goed boek , het toont aan wat de mensen voelen wanneer iemand gepest wordt. Ik heb veel over autisme geleer.

Comments are closed.