Categories
muziek

Radiohead gratis

Ik word daar een beetje lastig van. Nu hebben we een band die eens het in handen van de fans legt, en wat krijgen we dan? Meer dan 60% gaf gewoon geel geld voor het album. Niets, nada, null. Wel, proficiat. Al die mensen die maar liggen roepen dat muziek te duur is en dat ze illegaal downloaden omdat ze ervan overtuigd zijn dat de recordlabels met al het geld gaan lopen krijgen dus nu de harde cijfers en ik kan mij inbeelden dat menig baas van een label nu zeer leuke dagen heeft.

Toegegeven, bijna 40% betaalde wel , en deed dat min of meer goed. Een gemiddelde van $6. En dat is natuurlijk niet niets. Maar toch…

Tags van Technorati: ,

8 replies on “Radiohead gratis”

Ik snap nog altijd niet waarom mensen altijd downloaden? Wij kopen hopen cds. Voor het artwork, het kunnen vastpakken. That’s part of the charm!

Ik snap nog altijd niet waarom mensen altijd downloaden? Wij kopen hopen cds. Voor het artwork, het kunnen vastpakken. That's part of the charm!

@Ann: Als er werk in de hoes gestoken is: zeker waar, maar niet iedereen steekt werk in zijn hoes en soms opteer ik dan ook voor de download versie als die beschikbaar is op iTunes.

@Ann: Als er werk in de hoes gestoken is: zeker waar, maar niet iedereen steekt werk in zijn hoes en soms opteer ik dan ook voor de download versie als die beschikbaar is op iTunes.

Kijk, ik ben daar eerlijk in. Ik heb hem ook gratis gedownload. Dat van die hoesjes is een grote reden. Ik wil dat in mijn handen hebben, maar ik kan niet wachten om hem te horen. Ik heb alle albums van radiohead, de laatste twee in special edition. In Rainbows mag ook niet in mijn kast ontbreken. Er twee keer voor betalen zou een beetje dom zijn, al steun ik er het initiatief wel mee.
Ten tweede. Ik heb nog geen visa-kaart. Ik heb nog nooit van mijn leven iets online gekocht. (‘t is niet waar, wel al één cd, om cadeau te doen, maar dat was met overschrijving). Vanaf ik beslis een visa kaart te nemen zal ik daar misschien eens aan beginnen.
Ik vrees ook wel dat ik tot een minderheid behoor bij de niet-betalenden.
Toch zou ik de conclusies even laten voor wat ze zijn tot de verkoopcijfers van de cd in de winkels bekend zijn.
Ik weet alleszins dat de gedownloade muziek zeer veel beluisterd wordt. Sinds het uitbrengen van de download wordt de top tien van last.fm overtuigend gevuld door de tien nummers van In Rainbows.

Kijk, ik ben daar eerlijk in. Ik heb hem ook gratis gedownload. Dat van die hoesjes is een grote reden. Ik wil dat in mijn handen hebben, maar ik kan niet wachten om hem te horen. Ik heb alle albums van radiohead, de laatste twee in special edition. In Rainbows mag ook niet in mijn kast ontbreken. Er twee keer voor betalen zou een beetje dom zijn, al steun ik er het initiatief wel mee.
Ten tweede. Ik heb nog geen visa-kaart. Ik heb nog nooit van mijn leven iets online gekocht. ('t is niet waar, wel al één cd, om cadeau te doen, maar dat was met overschrijving). Vanaf ik beslis een visa kaart te nemen zal ik daar misschien eens aan beginnen.
Ik vrees ook wel dat ik tot een minderheid behoor bij de niet-betalenden.
Toch zou ik de conclusies even laten voor wat ze zijn tot de verkoopcijfers van de cd in de winkels bekend zijn.
Ik weet alleszins dat de gedownloade muziek zeer veel beluisterd wordt. Sinds het uitbrengen van de download wordt de top tien van last.fm overtuigend gevuld door de tien nummers van In Rainbows.

Comments are closed.