Categories
Blurs

Vrouwenvoetbal

Vorige week hoorde ik bij Peter Vandeveire dat de vrouwenploeg van xxxxxxxxx het enorm goed doet. Toen ze echter over de vergoeding van het voetbal dat ze brengen spraken, was het heel wat minder: verplaatsingskosten konden er nog net af.

Ik ga mijn naieviteit nog eens laten spreken. Vraagt dit niet gewoon om één bedrijf met ballen? Ballen en wat geld. Niet heel veel geld, om als eerste in de arena te stappen. Volgens mij is het gewoon nodig dat een McDonalds (ik zeg zomaar wat) met veel tamtam een van de ploegen in ons land gaat sponsoren en zorgt voor een loon voor de spelers zodat deze full-time met voetbal bezig kunnen zijn. Zorg voor genoeg exposure en laat anderen het voorbeeld volgen. Als er genoeg ploegen zo’n deal vast hebben kan de televisie volgen. Wat? Waarom niet? Denk je dat er niet genoeg mensen naar vrouwenvoetbal zouden kijken?  Ik denk dat we daar best nog van zouden verschieten. En pas op, het is de moment he! Met de prijzen die nu circuleren voor de uitzendrechten voor de mannen, en met het huidige niveau voetbal als gevolg is het de ideale moment volgens mij.

De sleutel ligt hem volgens mij in de kosten. Om deze beweging te lanceren hoef je niet direct met de massabedragen die er voor de mannen heersen af te komen. Het mag natuurlijk, maar ik denk niet dat er veel bereid zijn dat te doen. Nu toch nog niet, want als mijn plannetje werkt, dan zal je binnen 10 jaar de gevolgen wel merken ;)

So. Who’s up for some investments?

11 replies on “Vrouwenvoetbal”

pff, voetbal :p

dat ze maar eens wat meer handbal op de tv uitzenden, das tenminste een deftige sport, vergeleken met de eredivisie in het handbal zijn alle voetballers maar kleinzerig zenne :)

pff, voetbal :p

dat ze maar eens wat meer handbal op de tv uitzenden, das tenminste een deftige sport, vergeleken met de eredivisie in het handbal zijn alle voetballers maar kleinzerig zenne :)

@mrVazil: zo ken ik denk ik nog wat sporten ;)
@Dieter: bwaa, ik maak wel een verschil tussen de nationale ploeg en de gewone ploegen hoor. Het gaat me om die gewone ploegen.

@mrVazil: zo ken ik denk ik nog wat sporten ;)
@Dieter: bwaa, ik maak wel een verschil tussen de nationale ploeg en de gewone ploegen hoor. Het gaat me om die gewone ploegen.

Comments are closed.