Categories
Tech/Science

iPhone

Ik heb iets gedaan dat vele mensen, vrees ik, zal doen kermen van de pijn. En eigenlijk had ik mezelf nooit tot zoiets in staat geacht.
Iemand heeft me gevraagd of ze voor mij een iPhone vanuit de USA moesten meebrengen en ik heb… nee gezegd. Goh, om eerlijk te zijn heeft mijn mond wel de automatische reflex gehad om het woord “ja” uit te roepen, maar mijn verstand greep net op tijd in om er nog de woorden “maar ik mail je nog wel” achter te plakken. En uiteindelijk is het dus een “nee, dank u” geworden. Waar haal ik het? Wel…
Ik heb pen en papier genomen en eens opgeschreven wat mijn toekomstige GSM moet kunnen. Zonder te denken wat de iPhone allemaal kan, zonder al die andere GSM modellen te overwegen (want ik speel al enkele weken met het idee om een nieuwe GSM aan te schaffen). Nee, wat moet, op dit moment, mijn nieuwe GSM kunnen. Het lijstje was verbazingwekkend kort:

  • Degelijke Foto’s. Niet van de allerbeste kwaliteit, maar ik wil gewoon mijn moblog van een beetje deftige foto’s voorzien. Aangezien ik met dank aan Proximus die moblog gratis via MMS kan vullen, wil ik die ook meer gaan gebruiken en met iets betere foto’s dan nu.
  • Bluetooth. Een headset voor in de wagen is essentieel.
  • Bellen. Voor ik het vergeet.
  • SMS. Ook uiteraard.
  • Gmail app. Ik ben die kleine app die op mijn huidige Nokia draait van Google zo gewoon dat ik het niet meer kan missen.
  • … That’s it!

Ik was ook enorm verbaasd. Maar goed, tijd dus om de iPhone er even naast te leggen en maakte me klaar om eigenlijk alle surplussen op te lijsten. Maar wat bleek? De iPhone voldoet niet aan mijn toch wel zeer bescheiden eisenpakket. Het summum van hedendaagse technologie, de must-have voor elke zichzelf respecterende geek, kan mijn huidige noden niet van voldoening voorzien! Ik zie u al lachen en denken waar ik het haal, maar het is zo. De iPhone kan namelijk niet MMS-en. Toch niet native.
“Komaan, Kevin, daar ga je het toch niet voor laten?” Nee, natuurlijk niet, maar ik vind het wel enorm straf. Maar nu een iPhone laten meebrengen, brengt nog iets meer miserie met zich mee. Het is namelijk zo dat de nieuwste firmware nog niet gehackt is, en dat kan dus potentieel ook nog ferm wat frustratie met zich meebrengen. En dat bij elke firmware upgrade. Etc.
Dus is dat het wel op dit moment waard? Wel, voor mij dus niet.
De vraag is nu, natuurlijk: welke GSM dan?
Iemand?

(Oh, maar ik ga waarschijnlijk wel een iPod Touch laten meebrengen. Grinnik.)

20 replies on “iPhone”

Ik ben zeer tevreden van mijn sony-ericsson. En die hebben ook modellekes met 2 of 3megapixel camera’s in, die ook voldoen aan de rest van uw lijstje (alhoewel ik niet zeker weet wat die gmailapp doet…)

Could not agree more. Op het ogenblik is het gewoon echt niet interessant om een iPhone te importeren in mijn ogen. Jailbreaken is gewoon teveel hassle en te riskant als je het mij vraagt en EDGE is ook een verschrikking. Ik heb hetzelfde geredeneerd als jij en me een iPod touch meegenomen uit NY tijdens de kerstvakantie. Heerlijk toestel, lekker plat in mijn broekzak naast een erg platte gsm. En 130 euro goedkoper dan hier. De tweede generatie iPhones gaat het mogelijk al meer waard zijn.

Zo idioot vind ik het niet van je, heb zelf enkele malen een Iphone in handen gehad, en buiten het strakke design en de knappe bediening zag ik geen enkele reden om mijn GSM ervoor in te ruilen.
Telefonie, (bluetooth) data transfer en een agenda, meer moet ik niet hebben.

Ik ben ook op zoek naar een nieuwe gsm. Nooit meer Sony Ericsson. De Nokia E65 spreekt mij wel aan. Iemand zo’n toestel al ‘s in het echt vast gehad?

vreemd, ik heb een iphone en kan ermee sms’en, mms’en, bellen, gmailen en er zit bluetooth op voor als ik een apple-bluetooth-headset zou willen. Alleen heb ik die niet nodig, want op de bijgeleverde earbuds zit een microfoontje waarmee ik handsfree kan bellen.

Verder heb ik nu ook altijd heel wat gig muziek bij, google maps op zak, mijn persoonlijke mailbox, mijn agenda, foto-album, een resem spelletjes, een chat-client, … maar toegegeven: voor goeie foto’s neem je beter een fototoestel mee. Maar is dat niet het geval bij de meeste gsm’s? …

Ik ben zeer tevreden van mijn sony-ericsson. En die hebben ook modellekes met 2 of 3megapixel camera's in, die ook voldoen aan de rest van uw lijstje (alhoewel ik niet zeker weet wat die gmailapp doet…)

Could not agree more. Op het ogenblik is het gewoon echt niet interessant om een iPhone te importeren in mijn ogen. Jailbreaken is gewoon teveel hassle en te riskant als je het mij vraagt en EDGE is ook een verschrikking. Ik heb hetzelfde geredeneerd als jij en me een iPod touch meegenomen uit NY tijdens de kerstvakantie. Heerlijk toestel, lekker plat in mijn broekzak naast een erg platte gsm. En 130 euro goedkoper dan hier. De tweede generatie iPhones gaat het mogelijk al meer waard zijn.

Zo idioot vind ik het niet van je, heb zelf enkele malen een Iphone in handen gehad, en buiten het strakke design en de knappe bediening zag ik geen enkele reden om mijn GSM ervoor in te ruilen.
Telefonie, (bluetooth) data transfer en een agenda, meer moet ik niet hebben.

Ik ben ook op zoek naar een nieuwe gsm. Nooit meer Sony Ericsson. De Nokia E65 spreekt mij wel aan. Iemand zo'n toestel al 's in het echt vast gehad?

vreemd, ik heb een iphone en kan ermee sms'en, mms'en, bellen, gmailen en er zit bluetooth op voor als ik een apple-bluetooth-headset zou willen. Alleen heb ik die niet nodig, want op de bijgeleverde earbuds zit een microfoontje waarmee ik handsfree kan bellen.

Verder heb ik nu ook altijd heel wat gig muziek bij, google maps op zak, mijn persoonlijke mailbox, mijn agenda, foto-album, een resem spelletjes, een chat-client, … maar toegegeven: voor goeie foto's neem je beter een fototoestel mee. Maar is dat niet het geval bij de meeste gsm's? …

Ik heb nu een maand een HTC Touch: betaalbaar en heel handig. Laat je niet afschrikken door het gebrek van een toetsenbord, je kan zonder.

Ga anders eens naar Saturn, daar kan je ongeveer alle beschikbare modellen uittesten.

@Uw Moeder: ik heb zo’n Nokia E65. Leuk toestel, nog geen last mee gehad. Trekt redelijke foto’s, maakt geen slechte filmpjes, gmail-app is ge├»nstalleerd, en er zijn nog een ton andere applicaties te vinden voor het Symbian-besturingssysteem dat erop staat. Voor de rest werken ook bluetooth, draadloos netwerk (zowel WEP als WPA) en 3G zoals het hoort.

Ik heb nu een maand een HTC Touch: betaalbaar en heel handig. Laat je niet afschrikken door het gebrek van een toetsenbord, je kan zonder.

Ga anders eens naar Saturn, daar kan je ongeveer alle beschikbare modellen uittesten.

@Uw Moeder: ik heb zo'n Nokia E65. Leuk toestel, nog geen last mee gehad. Trekt redelijke foto's, maakt geen slechte filmpjes, gmail-app is geïnstalleerd, en er zijn nog een ton andere applicaties te vinden voor het Symbian-besturingssysteem dat erop staat. Voor de rest werken ook bluetooth, draadloos netwerk (zowel WEP als WPA) en 3G zoals het hoort.

Comments are closed.