Categories
My Way

Backup

Door het organiseren van foto’s en muziek drong zich een nieuw must-have aan: backups. Toevallig zag ik dat Inferis ook hiermee bezig was, en hij was blijkbaar op hetzelfde tooltje als ik aangelopen op de internets: SyncBackSE, die ook een gratis versie klaar hebben liggen. Handig voor die files die er echt toe doen. Door mijn opkuis is er ferm wat harde schijfruimte vrijgekomen die het me toeliet zo’n automatische backup op te zetten. Ik moet wel zeggen dat ik voor mijn foto’s vrij old skool ben, want deze gaan ook op DVD’s de kast in.

Verder was er nog iets waar ik achter zocht, en dat is een manier om bepaalde folders op mijn laptop en mijn vaste PC in constante sync te zetten. Op twitter zag ik de naam Yuntaa opduiken, maar hoe veelbelovend het ding er ook uitziet, ze laten me al een paar weken niet toe om het tooltje, dat het allemaal moet doen gebeuren, te downloaden. Je krijgt de melding dat ze aan een nieuwe versie aan het werken zijn waar ze alle feedback door testers in willen verwerken, maar zo laten ze wel potentiële nieuwe gebruikers op hun honger zitten want een oude versie is niet te downloaden. Dat voor een paar weken, dat is vragen aan geïnteresseerden om alternatieven te gaan zoeken. En dat doen we dan ook, en zo vond ik Foldershare, dat blijkbaar reeds opgeslorpt is door Microsoft. Het ding doet wat het moet doen, zonder veel tralala en laat dat iets zijn dat ik enorm op prijs kan stellen. Installeren op de verschillende machines, folders definiëren en syncen die handel. Een bestand op het werk in een folder droppen en een minuutje later staan ze thuis ook op de machine, exactly what I needed. Gratis, files tot 2GB en verder geen limiet: that’s the way, aha, aha.

BTW: check eens hoe Foldershare subtiel zoekmachines tracht te lokken met hun header die all text is?

4 replies on “Backup”

Comments are closed.