Categories
Tech/Science

Google Talk Chatback

De IM client van Google (Gtalk) heeft een nieuw iets: Google Talk Chatback, wat je al in de links van gisteren kon terugvinden. Dit laat het bezoekers toe om met mij te chatten via een link op mijn blog zonder dat ze zelf een Google account hoeven te hebben. Klinkt zeer leuk en doet wat denken aan diensten die bijvoorbeeld Meebo ook al aanbood. Maaaaaaar…

Het is niet zo vanzelfsprekend allemaal en ik hoop echt dat Google een integratie zal doorvoeren in een nieuwe versie van de Gtalk client zelf. Laat ons even simuleren wat er gebeurt als er zo een chat tot stand komt. Eerst en vooral klikt er dus iemand op de Gtalk bubble die hier in de zijbalk te vinden is.

chatmetmij

Aan mijn kant duikt er van de client volgende boodschap op:

chatback

Een monster van een URL die je naar volgende pagina brengt (website, dus je browser zal openen als deze nog niet aan staat):

tusenstap 

Nog een link dus (en als je nog niet ingelogged was in je Google account dan zal er voor die stap dus nog ingelogged moeten worden). Klik je op deze URL, dan springt er een pop-up open die een soort van web-interface van je Google Talk zal tonen. Je bezoeker zit op dat moment al heel de tijd op dit scherm te staren, hopende op een antwoord:

chat_visitor

Jij, uiteindelijk, zit dus met twee clients open. Je gewone en deze web-versie:

final_chat

Het kan aan mij liggen, maar handig vind ik dat niet echt. Ik heb voor de zekerheid nog even gecontroleerd of ik wel de laatste versie van de Gtalk client heb, maar dat bleek het geval te zijn. Benieuwd hoe lang ik het ga laten staan. Aan de bezoeker die mij gisteren wou contacteren, mijn excuses…

One last note: Bezoekers zullen enkel de conversatie met je kunnen aangaan als je status "Available" is, wat misschien niet meer dan normaal is.

10 replies on “Google Talk Chatback”

Ik durf aan te nemen dat dat systeem nog wel verfijnd zal worden.
Al heb ik er niet echt behoefte aan dat Jan&Alleman te zien krijgt wanneer ik online of idle ben op Gmail

Ik durf aan te nemen dat dat systeem nog wel verfijnd zal worden.
Al heb ik er niet echt behoefte aan dat Jan&Alleman te zien krijgt wanneer ik online of idle ben op Gmail

Dan toch liever Plugoo. Een klein chatvenstertje dat je rechtstreeks in je sidebar kunt zetten, of in een popup kunt laten verschijnen; “Plugoo” is dan gewoon een contactpersoon in je GoogleTalk client. In het chatvenstertje op je website is trouwens ook je status te zien.

@Greet: Groot gelijk over Plugoo, veruit het handigste. Ik denk echter, maar ben niet zeker, dat de functie van Gtalk een soort van groupchat mogelijk maakt voor iedereen die op de site aan het chatten is. Maar, again, ben ik niet zeker van.

Dan toch liever Plugoo. Een klein chatvenstertje dat je rechtstreeks in je sidebar kunt zetten, of in een popup kunt laten verschijnen; “Plugoo” is dan gewoon een contactpersoon in je GoogleTalk client. In het chatvenstertje op je website is trouwens ook je status te zien.

@Greet: Groot gelijk over Plugoo, veruit het handigste. Ik denk echter, maar ben niet zeker, dat de functie van Gtalk een soort van groupchat mogelijk maakt voor iedereen die op de site aan het chatten is. Maar, again, ben ik niet zeker van.

Comments are closed.