Categories
Literatuur

His Dark Materials

hisdarkmaterials

Boek 2, The Subtle Knife (let op, spoilers), is sinds gisterenavond achter de kiezen. Na boek 1 (again, spoilers) was ik al enorm onder de indruk maar nu ben ik verkocht en kan ik niet wachten om aan het laatste deel (ja, ook hier van die dingen) in de “His Dark Materials” (ah, what the hell… spoilers everywhere!) trilogie van Philip Pullman te beginnen.

Ja, inderdaad, The Golden Compass is een verfilming van het eerste boek. Het is te zeggen, toch van een groot stuk van het eerste boek. En vergeet de film maar. Het is een cliché, maar hier gaat het om de boeken. Wil je toch echt wel de film bekijken, doe het dan voor je de boeken bij de bib gaat halen. You’ll thank me later.

De trilogie valt onder de noemen “kinderboeken”, of toch voor de oudsten uit die doelgroep. Toch, als je open staat voor fantasy, zal je als volwassene hier enorm veel genot aan hebben. Mocht je de serie in je jonge jaren lezen, dan zal het herlezen 10 jaar later een heel ander licht op deze boeken werpen.

6 replies on “His Dark Materials”

Zit zelf op pagina 198 van deel 3. Ik kijk niet uit naar het einde, want dan is het écht helemaal gedaan (hoewel, dan er is nog “Lyra’s Oxford”).

Enjoy.

Zit zelf op pagina 198 van deel 3. Ik kijk niet uit naar het einde, want dan is het écht helemaal gedaan (hoewel, dan er is nog “Lyra's Oxford”).

Enjoy.

Comments are closed.