Categories
Blurs

Hockey

Eergisteren zag ik een aflevering van De Olympische Droom, een programma op één dat onze Belgische atleten volgde in hun strijd om een ticket voor Beijing 2008. Een programma, zo bleek, dat ik beter had moeten opvolgen.

Zo zag ik de zenuwslopende wedstrijd van onze nationale Hockeyploeg tegen die van Duitsland. Als kleine dwerg begonnen onze jongens tegen wat een reus genoemd kan worden in de hockeywereld, en dit in een rechtstreeks duel om een ticket. Zelden heb ik zulks een spannende match gezien, in welke sport dan ook. En pas op, dit was een montage, dus ik vraag me af hoe geweldig het niet moet geweest zijn deze match helemaal en rechtstreeks te kunnen bekijken. Onze jongens hebben de thriller gewonnen en zullen daardoor aanwezig zijn op de Olympische Spelen.

Op de website van de KBHB – ARHB is men in de wolken door de media-aandacht die ze hebben gekregen, maar ik zeg dat ze meer verdienen. Ik hoop echt dat dit de deur heeft opengezet naar meer. Proficiat!

4 replies on “Hockey”

Ik heb zelf 20 jaar Hockey gespeeld (maat van mij zit trouwens in het winnende elftal). Hockey heeft nooit echt veel media aandacht gekregen omwille van het feit dat het nog steeds een amateursport is in België. Daarom ook dat het bij ons nog steeds onmogelijk is om echt door te breken op hockeyvlak in de wereld. Wat bij onze noorderburen bvb helemaal niet waar is, daarom trekt ook heel veel Belgisch talent richting Nederland. Hopelijk komt er naar de toekomst toe wat verandereing in en een olympische plaats is zeker een goed begin!

Ik heb zelf 20 jaar Hockey gespeeld (maat van mij zit trouwens in het winnende elftal). Hockey heeft nooit echt veel media aandacht gekregen omwille van het feit dat het nog steeds een amateursport is in België. Daarom ook dat het bij ons nog steeds onmogelijk is om echt door te breken op hockeyvlak in de wereld. Wat bij onze noorderburen bvb helemaal niet waar is, daarom trekt ook heel veel Belgisch talent richting Nederland. Hopelijk komt er naar de toekomst toe wat verandereing in en een olympische plaats is zeker een goed begin!

Comments are closed.