Categories
Blogzaamheden

10 reasons why you need to read this entry

Omdat er “10 reasons” staat. Ik begin te denken dat ons brein hunkert naar lijstjes. 
(De 10 is dus eigenlijk een “typo”)

Graptjen he, Jos! ;)

Maar nu u hier toch bent, een kleine wijziging op deze blog: we stoppen met het posten van de dagelijkse links. Treur niet, ik blijf er verzamelen, en je kan ze steeds hier terugvinden of op delicious zelf. Voor een RSS feed kan je hier terecht of, again, bij delicious zelf. Ze komen dus niet meer hier tussen de posts te staan.

Waarom? Wel, twee redenen eigenlijk. Eerst en vooral blijven de problemen bij delicious voor het posten van de links duren. Op hun blog kon ik niet direct iets vinden, maar even grasduinen in het support forum en het werd duidelijk dat het hier wel degelijk om een probleem ging en het dus niet mijn blog was dat raar deed. Niet dat ik hen iets kwalijk neem, het bleef een soort beta-functie.

Een andere reden kwam gisteren van litrik en lamazone: laten we de dingen gescheiden houden en de blog een blog laten. Een grote pot waar alles in terecht komt volgt nog wel eens, ooit, ergens ;)

16 replies on “10 reasons why you need to read this entry”

Tja, ‘marketingtechnisch’ (bezoekersaantallen) is dit misschien toch een minder goed idee. ;-)
Het is een technische benadering: de doorsnee bezoeker zal het worst wezen hoe die links in je blog komen te staan, als ze er maar staan. Dat die links niets met bloggen te maken hebben is eigenlijk ook niet waar, want het bloggen is ooit begonnen met het verzamelen van links (‘linkdumpen’). Tel daarbij op dat ikzelf delicious niet het toegrijppunt van handigheid vind en je zult begrijpen dat ik een groot voorstander ben van het handhaven van de linkpostjes! :-)

Dat woord ‘toegrijppunt’ moet ‘toppunt’ zijn. Ik zat deze reactie namelijk te typen op een EEEPC, dus je begrijpt dat er typtechnisch wel eens wat misgaat. ;-)

Tja, 'marketingtechnisch' (bezoekersaantallen) is dit misschien toch een minder goed idee. ;-)
Het is een technische benadering: de doorsnee bezoeker zal het worst wezen hoe die links in je blog komen te staan, als ze er maar staan. Dat die links niets met bloggen te maken hebben is eigenlijk ook niet waar, want het bloggen is ooit begonnen met het verzamelen van links ('linkdumpen'). Tel daarbij op dat ikzelf delicious niet het toegrijppunt van handigheid vind en je zult begrijpen dat ik een groot voorstander ben van het handhaven van de linkpostjes! :-)

Dat woord 'toegrijppunt' moet 'toppunt' zijn. Ik zat deze reactie namelijk te typen op een EEEPC, dus je begrijpt dat er typtechnisch wel eens wat misgaat. ;-)

@Clopin:
Ik heb de EEEpc 901. Het is een leuk ding, het lukt me nét om er met tien vingers op te typen. Daarvoor heb ik wel het touchpad moeten uitschakelen (ik heb een losse muis), anders vliegt je cursor ineens de verkeerde kant op wanneer je het per ongeluk aanraakt. De windows partitie (ik heb een windows versie) is wat krap bemeten, je moet niet teveel programma’s installeren die zich automatisch op C willen zitten, want dan loopt de zaak snel vol.
Ook de rechter-Shift toets zit op de verkeerde plek, en dat is lastig voor mensen die met tien vingers typen.
Verder werkt hij perfect: uiterst draagbaar, goede wireless verbinding, camera en hij maakt geen herrie. Ik heb er wat software opgezet die voor mij essentieel is en er is goed mee te werken. Snel genoeg en zo. Ik denk echter wel dat ik het geheugen ga uitbreiden naar 2 gig.

@Clopin:
Ik heb de EEEpc 901. Het is een leuk ding, het lukt me nét om er met tien vingers op te typen. Daarvoor heb ik wel het touchpad moeten uitschakelen (ik heb een losse muis), anders vliegt je cursor ineens de verkeerde kant op wanneer je het per ongeluk aanraakt. De windows partitie (ik heb een windows versie) is wat krap bemeten, je moet niet teveel programma's installeren die zich automatisch op C willen zitten, want dan loopt de zaak snel vol.
Ook de rechter-Shift toets zit op de verkeerde plek, en dat is lastig voor mensen die met tien vingers typen.
Verder werkt hij perfect: uiterst draagbaar, goede wireless verbinding, camera en hij maakt geen herrie. Ik heb er wat software opgezet die voor mij essentieel is en er is goed mee te werken. Snel genoeg en zo. Ik denk echter wel dat ik het geheugen ga uitbreiden naar 2 gig.

Persoonlijk lees ik blogs en linkposts ook liever gescheiden, ik heb je dit ooit al eens willen vragen maar toen is het er niet van gekomen. En nu doe je het zelf. Dankuwel!

Persoonlijk lees ik blogs en linkposts ook liever gescheiden, ik heb je dit ooit al eens willen vragen maar toen is het er niet van gekomen. En nu doe je het zelf. Dankuwel!

Comments are closed.