Categories
Blurs

Weekend notes

Je weet dat het een goed weekend is als je op zaterdagavond al denkt dat je de volgende morgen moet gaan werken. Dit wil zeggen:

  • dat je al veel (hopelijk leuke) dingen gedaan hebt
  • en dat er nog een aangename verrassing volgt want je hebt die zondag nog

Vrijdagavond zijn we Midzomernachtsdroom gaan bewonderen. Deze productie van theaterhuis FroeFroe in opdracht van de ZVA speelt zich af in openlucht op het Galgenweel (linkeroever). Het concept leek perfect in elkaar te steken: een prachtige locatie waarin een verhaal met een magische sfeer gebracht wordt door een van de meest tot de verbeelding sprekende theatergroepen van Antwerpen. En het was ook perfect, al hadden we wel enorm veel geluk met het weer. Hoewel, geluk… het was juist gestopt met regenen en dat was dus het geluk, maar eigenlijk, rond deze tijd van het jaar, mag je toch wel iets warmere temperaturen verwachten en ik kan het niet laten erover na te denken hoe "af" het had geweest als we echt een zomerse avond hadden gehad. Maar klagen ga ik niet doen!

De volgende morgen moesten we vroeg uit de veren. Ik ging wat meubels verhuizen bij mijn ouders en Evelyne ging mijn zus helpen een bruidsjurk kiezen. Al bij al bleek het werkje snel achter de rug te zijn en hebben we dus samen kunnen genieten van de geschiedenis die geschreven werd:

tia

Proficiat Tia!
De avond bestond uit een (rotslechte) match van GBA en een snel bezoekje aan Antwerpen Proeft.

Een snel bezoek voldoet uiteraard niet, en vandaar dat we zondag terug naar het centrum getrokken zijn om wat meer te proeven en een paar bollekes aan 60 cent te drinken. Een kleine bedenking die ik me wel maak bij Antwerpen Proeft, en waar ik Yannick gelijk in geef: Sommige restaurants staan daar blijkbaar om de dag zelf geld te verdienen. Ik dacht dat zo’n evenement vooral ging om het laten kennis maken met een eet- en/of drankgelegenheid, en een goed glas wijn voor €1,8 past wel in die gedachtegang. Maar drie kleine stukjes eendeborst (wat overigens wel enorm lekker was, daar niet van) voor €7,2 verkopen niet.

Als afsluiter wil ik De Koninck bedanken voor de prijs van het bolleke (60 cent, jawel), maar wil ik wel vragen iets te doen aan de bediening. Veel te veel druk op de meisjes achter de toog –> frustratie bij klanten –> frustratie bij de meisjes achter de toog –> etc.

2 replies on “Weekend notes”

Comments are closed.