Categories
online Tech/Science

Joost 2.0

joost Kent u deze nog? Wat ooit een van de meest geanticipeerde platformen was, en waarvoor de invites bijna even gegeerd waren als Gmail in zijn tijd, kent nu een vreselijke stilte. Niet al te verwonderlijk, want video heeft op het net zulks een evolutie gekend waardoor Joost een beetje verloren liep in het hertekende landschap. Een gevolg was ook dat Joost niet aan de nodige content geraakte aangezien vele productiehuizen besloten het heft in eigen handen te nemen.

De jongens achter Skype willen nu een nieuwe richting inslaan om het gegeven nieuw in te blazen. De desktop client zou plaats moeten maken voor een webapplicatie waarbij het tevens ook mogelijk zou moeten worden om bepaalde video’s via P2P te downloaden (dmv een plugin in de browser).