Categories
Tech/Science

Windows ICE

Na de post van Miel ben ik wat beginnen spelen met ICE. Deze mooie en handige afkorting staat voor Image Composite Editor. De naam spreekt voor zich, het is een tool die je vlot en eenvoudig toelaat wat foto’s aan elkaar te stitchen. Om er een heus testje van te maken trok ik deze middag naar buiten en trok wat foto’s rondom het Willemdok te Antwerpen, met dit als resultaat:

Willemdok Panorama

Het programma neemt zowat alle controle weg over het stitchen zelf. Je kan wel zelf aangeven op welke manier je de foto’s getrokken hebt (of je rond je as gedraaid bent of hebt liggen pannen bv), maar verder doet het programma het werk. En dat doet het nog niet zo slecht, zoals blijkt uit bovenstaande foto.

ICE_1

Waar je wel controle over hebt, is hoe je de foto zal croppen. Door de projectie te kiezen (zie het opengeklapte menu op de screenshot hierboven), kan je “rondkijken” in je panorama en het beste zicht selecteren.

Natuurlijk doet deze release weer even terugdenken aan dat ander foto-gerelateerd project van Microsoft: Photosynth. Daarom besloot ik het Willemdok nog wat verder af te wandelen en een hoop meer foto’s te trekken om zo ook die technologie eindelijk eens op de rooster te kunnen leggen. Maar dat is voor vanavond want ik vermoed dat dat iets meer tijd in beslag zal nemen.
Trouwens, Photosynth en de proxy hier zijn geen goede vriendjes, dus het ging sowieso niet.

One reply on “Windows ICE”

Gisteren heb ik dit ook effe snel in de rapte geprobeerd en het resultaat mag er best wezen.
Ik heb echter nog geen tijd gehad om alle opties eens te bekijken. Zo ziet mijn foto er nog uit zoals de eerste foto hier en dien ik dat nog ‘recht’ te trekken (zoals op de 2de foto).

Comments are closed.