Categories
Blurs

iPod Touch Remote Control

Vrienden van de iPod Touch, fietst u soms? Ik wel. En als mijn trouwe mp3-speler besluit een nummer te spelen dat ik op dat moment liever niet heb, dan is het een onderneming om naar het volgende nummer te springen. De correcte, veilige procedure gaat als volgt:

  • Stop aan de kant van de weg op een veilige plek
  • Neem iPod Touch uit broekzak
  • Slide het ding uit de toetsenblokkering
  • Ga naar volgende liedje
  • Optioneel: Wacht om te horen of het volgende liedje u wel aanstaat (of u kan heel de procedure herhalen)

Ik hoef u niet uit te leggen dat dit niet zo fijn is. Een afstandsbediening, dat hebben we nodig, eentje dat binnen handbereik aan uw vest hangt en waardoor bovenstaand lijstje wordt gereduceerd tot de stap

  • Ga naar volgende liedje

En ja, Apple gaf ons hoop door aan te kondigen dat ze oortjes met een ingebouwde afstandbediening (en mic) gingen releasen. Maar ons juist-geboren gevoel van geluk werd snel de kop afgerukt, want ze bleken enkel te zullen werken met de nieuwe iPod Touches (en andere nieuwe iPods die toen werden aangekondigd). Nieuws waar zelfs iPhone gebruikers om moesten knarsetanden.

Maar onze Oosterse vrienden laten ons nooit in de steek. Aanschouw de oplossing voor al die verkeersongelukken die dit gebrek tot gevolg hadden en nog zouden kunnen hebben:

iPod Touch Remote

Jazeker. Dit is geen resultaat van photoshop, en ook is het niet zo lelijk als het hier staat afgebeeld (het metaal ziet er enkel zo uit door mijn vettige vingers): er bestaat een afstandsbediening die haast perfect werkt voor slechts $5,61. Belachelijk goedkoop, mocht het niet zijn dat er nog een shipping-kost bijkomt van een kleine $20. Onthoud, beste vrienden, dat door de huidig gunstige koers dit u slechts in totaal een €20 kost. En wat is zulks een bedrag nu voor uw comfort, voor uw veiligheid?

U las dat trouwens goed: haast perfect. Het is namelijk zo dat de afstandsbediening werkt via een dataconnector, zoals u op de afbeelding hierboven kan merken. U hebt dan twee keuzes wat uw oortjes betreft:

  • Zoals gewoonlijk, in de oortjesingang op de iPod Touch
  • Of in de remote, zoals hierboven afgebeeld.

Het geluid via de remote is niet ideaal, het is iets meer metaal-achtig klinken (als u begrijpt wat ik bedoel). Mocht u denken, geen probleem, dan gebruiken we de ouwe, trouwe ingang op de iPod zelf, dan heb ik toch nog een klein beetje slecht nieuws. In mijn ervaring kan ik het geluid dan wel harder zetten, maar niet zachter. De rest van de bediening werkt perfect en ik heb ook geen flauw idee waarom juist dat ding het niet doet.

En nee, ik krijg helaas geen percentje mocht u besluiten er een te nemen, al denkt u na het lezen van dit bericht misschien van wel. Ik ben gewoon zeer blij ;)

9 replies on “iPod Touch Remote Control”

Tuurlijk, dat lijkt mij gewoon de oude apple remote. Zo een heb ik nog gehad voor mijn aller eerste ipod, verdomd handig indeed!

Ik heb nog steeds een iPod Mini (weliswaar extreem weinig gebruikt nu). Bij dat toestelletje was't gemakkelijk wisselen van nummer. Hold af, next totdat ge content zijt, hold op. Zonder de iPod uit de broekzak te moeten halen, wegens intuïtieve bediening. Zolang ge de iPod maar met de knoppen naar boven in uw broekzak positioneert.

Aha! Ik heb zo'n apple shuffle. Zo'n clipje dat in mijn binnenzak steekt. Piepklein maar wel heel functioneel. Nu overweeg ik wel zo'n Touch geval maar aangehaald nadeel was voor mij een beetje een rem.

Blij te horen dat daar ook oplossingen voor bestaan :)

Kijk, ik vind de combinatie fietsen en iPod onverantwoord. Ik ben daar resoluut tegen. Ik fiets elke dag. Als ik iemand met een iPod zie fietsen is dat voor mij een dove. En dove mensen hebben geen benul van wat zich voor of achter zich afspeelt. Ik schep er dan ook een duivels genoegen in om die mensen te laten schrikken. Vaak tier ik recht in hun iPodoor als ik hen voorbij sjees. Of ik doe teken naar m'n oren als om te laten weten: luister naar de wereld rondom jou, spast. Sorry, Kevin, maar iPod en fietsen: nee, bedankt.

Ik raad u toch niet aan het bij mij te proberen. Ik ben zeer allergisch aan mensen die denken dat het hun plicht is vreemden op te voeden. Zeker als ze daarbij zelf voor verkeersonveilige situaties volgen.

Ik gebruik zo'n Ipod radiootje als remote control. Voor 25 euro heb je een radio én afstandbediening. De ontvangst is goed, ook tijdens het fietsen of lopen. Het werkt zeker op alle Nano modellen en op de vorige Ipod modellen.

Comments are closed.