Categories
Events

Kunst om 8: ook eens proeven?

Om een of andere reden stond hier nog geen verslag over Kunst om 8 dat vorige maand plaatsvond in het Rubenshuis. Raar, want ik meen me te herinneren dat ik toch op “Publish” geduwd had. Enfin, here goes.

Kunst om 8 is aan zijn tweede jaargang toe en dat was er ook aan te merken. Het was meer volk en de organisatie was er zelfs nog op vooruit gegaan. Althans, dat was toch het gevoel dat ik had.

Plaats van het gebeuren voor deze eerste avond was het Rubenshuis, een prachtige locatie waar ik onlangs nog eens een kijkje was gaan nemen tijdens de Museumnacht.

tuin

Wat me steeds opnieuw opvalt bij het Rubenshuis, is hoe klein de kamertjes wel niet zijn. In schril contrast met de toch wel geweldige tuin die het pand bezit. Een plezier om in te vertoeven en tijdens zo’n nacht krijgt het een haast magische sfeer. Maar rust en kalmte was niet voor vanavond, want muziek werd er gemaakt, en dit door oa Monky Pussy waarvoor Luc Tuymans maar al te graag het podium opkruipt als gastzanger.

monkypussy

Gezellig volkje, ontdekkingen, goedkope drank en dit alles in het kader van een van de Antwerpse Musea. Klinkt als iets waar u ook wel eens naartoe wil? Wel, geen probleem, want volgende week donderdag is er weer een avond, en deze keer wacht het Vleeshuis op je. Het programma bevat weer veel lekkers: Daan hoef ik u niet voor te stellen, maar enkele hem en een piano, dat hebben we nog niet veel gezien. Verwacht u daarnaast ook aan dans en performance.

Ik ben alvast benieuwd. Maar ik zit met een probleem, want volgende week zit ik in Berlijn. Dat wil dus zeggen dat ik ticketten (inclusief enkele drankbonnetjes) weg te geven heb. Met de immer sympathieke Laurence van Kunst om 8 heb ik hetvolgende kunnen regelen:

Spreekt deze avond jou enorm aan en ben je bereid er een verslagje over te schrijven dat hier op deze blog mag verschijnen? Dan zijn de ticketten misschien voor jou!
Laat een reactie op deze post of stuur me een mailtje. Een onschuldige hand zal indien er meerdere gegadigden zijn uitsluitsel brengen. U hebt tot en met deze zondag, 19 oktober.

Voor foto’s mag je natuurlijk zelf ook zorgen, anders wil Bart misschien ook dan zijn foto’s ter beschikking stellen. Want alle foto’s bij deze post zijn van zijn hand. Bezoek zeker ook zijn fotoblog eens!
Bart, nog eens bedankt!

knobs