Categories
Events

Web 2.0 Expo Europe: Dag 0

Terwijl ik door een kleine week aan tweets blader, bedenk ik me wat een enorme ervaring dit voor me geweest is. Er waren punten waar verbetering mogelijk was wat de Expo betreft, maar vergeef me als ik me daar niet op focus. Want ik was een kleine jongen in een speelgoedwinkel (speelgoedwinkels doen het trouwens nog steeds zeer goed bij me): interessante dingen die verteld werden en enorm leuke mensen die ik heb leren kennen. Ik zat op een web-related congress in het buitenland! Ja, dat is “a big deal”, althans toch voor mij.

I can feel it, coming in the air 

Ik vertrok naar Berlijn met de vrees dat ik mijn avonden niet goed zou weten te vullen. Al bij al was er maar één persoon daar die ik echt al eens ontmoet had, en die wil je niet een hele week met jezelf opzadelen. Maar die vrees bleek na enkele uren op dag 1 reeds onterecht. Het werd een weekje waarin ik zelfs de tijd niet heb gevonden om te bloggen.

Aangezien de expo vrij vroeg begon op dinsdag, besloot ik maandag reeds naar Berlijn te trekken. Ik had een zeer vroege vlucht en dit gaf me de kans om Berlijn wat te ontdekken. Niet genoeg, want ik heb nog steeds niet het gevoel dat ik de stad begrijp. Het heeft vele gezichten, en als we naar de geschiedenis kijken is dat ook niet verwonderlijk.

Een van dé bezienswaardigheden is de Reichstag. De rij nieuwsgierigen was me echter iets te lang, dus besloot ik me op het gras voor het gebouw neer te zetten om op een kaartje te kijken waar ik nog zoal naartoe kon. Ik bleek echter wel in de weg te zitten van een kunstenaar uit Zwitserland.

Enrico Centonze

Enrico Centonze was onder grote belangstelling zilveren en gouden vlaggen aan het planten voor de Reichstag. Vlaggen die ook mensen kunnen warmhouden, want het waren eigenlijk thermische dekens. Ja, er zit een diepere politieke/economische redenering achter. Valt het op?

Meer foto’s van mijn dagje door Berlijn kan je terugvinden op Flickr. De stad laat een reeks aan indrukken achter en het is moeilijk het in een vakje te steken. Een koude stad (veel grijs, niet veel kleur) met zeer brede straten die ‘s avonds een kleine lichtshow vormt en zo tot leven komt. Ik ken deze stad nog niet, ik heb meer tijd nodig. Op een toeristische folder van de stad staat dat ze constant verandert. Misschien moet ik dus maar stoppen met het proberen vast te pinnen.

One reply on “Web 2.0 Expo Europe: Dag 0”

Hebt ge de nieuwe Reichstag gezien? Zo mogelijk nog cooler dan de oude, al blijft de koepel van Norman Foster een van mijn favorieten ..
Moet dringend ook nog is terug naar Berlijn – het is nog maar een jaar geleden, maar hoeveel zotte gebouwen daar momenteel gezet worden/zijn/gaan worden, is hallucinant. Combinatie van historische gebouwen + hedendaagse architectuur = me gusta mucho!

Comments are closed.