Categories
Blurs

Microsoft Tag

tag Microsoft springt met MS Tag in een domein dat dringend wakker geschud moest worden: barcodes. Aan de ene kant is er uiteraard het platform waar je tags als die hier links kan aanmaken en aan de andere de applicatie die je op je GSM kan installeren om deze te lezen. Dit doe je door te surfen naar gettag.mobi. Mij is dit laatste op een SE V640i echter nog niet gelukt.

De tag links zal je zo, bv, naar mijn blog brengen. Als iemand dat toevallig wil testen, let me know of het lukt ;) Buiten URL’s kan je op dit moment ook vCards, telefoonnummers of gewoon tekst achter de tag steken.

Natuurlijk komt dit nieuws vanuit CES waar MS ook de nieuwe versie van Windows, Windows 7, in de spotlight zet. Een beta wordt deze namiddag/avond ter download aangeboden. Wees wel snel, want slechts de eerste 2.5 miljoen zullen die kunnen downloaden en vergis u niet, dat zijn er niet veel.

9 replies on “Microsoft Tag”

Voor de iphone zijn nu al apps beschikbaar die barcodes kunnen lezen en zelfs produceren (ahv het nummer). De kwaliteit van de crapy camera zit voorlopig nog in de weg om dit tot een succes te maken (al helpt zo'n macro skin van Belkin om deftige close-up shots te maken).

Als je het mij vraagt zijn barcodes gedoemt om te verdwijnen eenmaal de RFID's op punt staan. Dusja echt veel innovatie hier is maar van korte duur imo.

@futta Het grote verschil met QRcodes zit hem in de informatie in de code. De MS TAG is een link naar een MS Server, die je de informatie achter die link terugstuurt. Bij de QR code zit alle info in de code zelf.

Comments are closed.