Categories
Blurs

Bloed geven

Soms komen er zo van die rare dingen op, en dit is er eentje van:

Als we nu eens met alle bloggers (en familie en vrienden) eens bloed gaan geven?
Om daar een beetje een “event” rond te bouwen zoek ik nog wat gegevens:

  • contactpersoon bij rode kruis die kan helpen bij het organiseren van zo’n ding
  • eventuele sponsors die voor versterking na het doneren willen zorgen
  • iemand die een banner wil maken (hey, these days you have to go viral)
  • mensen die nog leuke dingen weten die we daaraan kunnen koppelen

You know where to find me.

28 replies on “Bloed geven”

Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog nooit bloed heb gegeven en eigenlijk hier geen principieel probleem mee heb. Als het enigszins kan graag per regio organiseren.
Hoe je hier sponsors voor wilt vinden is me een raadsel. Onder welk voorwendsel …?

Waarom maken we er geen bloodcamp van ipv een barcamp. Ook met wiki, bloodies (voor de dames die overal goodies bij willen), presentaties (misschien rond bloggen en community work, bloggende urgentieartsen (hebben die daar tijd voor?), … Ah en uiteraard mogen de bloedgroepen op Facebook ook niet ontbreken.

Groeten,

Hannes

Kunnen we niet gewoon met 50 man afspreken aan een Rode Kruiscentrum en achteraf een Guinness gaan drinken? Lijkt me de eenvoudigste manier.

@pvw: het sponsor-aspect is uiteraard niet nodig. Maar hey, als er mensen zijn die een product in een goodie-bag willen aanbieden, why not.
@lamazone: het kan zijn dat het Rode Kruis dat gewoon gaat voorstellen en dan is dat uiteraard even goed. Heb een contactpersoon maar is deze week met vakantie. I’ll get back to everyone als ze mij erover contacteren. Ik wil gewoon wat voor hen het gemakkelijkste is.
Wat datum betreft wacht ik dus ook even de reactie van het Rode Kruis af.

Ik ben zo’n 15 keer gaan bloedgeven en mijn ervaring zegt me dat veel mensen uiteindelijk hun angst voor naalden overwinnen bij het zien van een goodie bag :)

Geen slecht idee van lama, maar is dat wel verstandig om alcohol te gaan drinken na zo’n donatie (heb hier geen ervaring mee)?

Maar ja dat waren natuurlijk geen bloggers! Nog een vraagje: dat verplichte drankje en koekje achteraf, wordt dat door het Rode Kruis zelf geregeld?

@Hannes: Wow, love your enthousiasm! Maar misschien toch iets te groots om even op te zetten (hey, wie weet, in de toekomst als we het jaarlijks kunnen doen ;)).
@Walter: How Come?

@clopin Heeft waarschijnlijk met geaardheid te maken.

En wat betreft het bloed geven: I’d love to, maar uit ervaring weet ik dat mijn lijf daar niet zo goed tegen kan. Ik loop daar haast zes weken vermoeid van en er is mij afgeraden ooit nog bloed te geven. :(

Oi Clopin, ik denk dat ik met Lamazone bloed ga tappen in gent om daarna een guinness te tanken even verderop. :o) Maar als je er de tijd voor wil nemen en ge hebt hulp nodig wil ik volgend jaar wel meehelpen aan zo’n georganiseerd bloedbad.

H

Goed idee! Misschien dat ik deze keer ook zelf bloed zal mogen doneren, want bij mijn voorbije pogingen werd ik telkens “te mager” bevonden om een litertje af te tappen.

@pvw Als we er een bloodcamp van maken wil ik wel een presentatie geven. De meeste mensen denken over hun bloed type als A+ of O- (of een andere combinatie van A, B, O, + en -), maar er zijn op moleculair niveau meer als 25 verschillende bloedgroepen te onderscheiden.
Ik heb recent mijn DNA laten analyseren door 23andme en kan dus perfect vertellen welke genetische mutaties tot mijn bloedtype geleid hebben

schitterend idee,
misschien best in de aanloop naar de zomervakantie, geloof dat er dan altijd bloedtekort is

Zeker geen slecht idee. Maar hou wel rekening dat je maar om de zoveel tijd bloed mag geven. Ik ga waarschijnlijk op 1 april gaan en dan moet ik weer drie maanden wachten. En zo zijn er nog wel vaste bloedgevers denk ik.

Comments are closed.