Categories
Blurs

Lillo

Lees deze post helemaal, mijn punt komt pas op het einde.

Vorige week waren er vrije dagen met mooi weer, en dus niet het moment om binnen te zitten. We trokken naar Lillo.


View Larger Map

Lillo ligt in het havegebied van Antwerpen en is amper 5 straatjes groot.
Het centrum is een pleintje met een drietal cafés.

Lillo Centrum

Verder is er ook de “haven”…

Haven Lillo

… en lijkt het er me ook gezellig wonen.

Wonen in Lillo

Lillo straalde rust en gezelligheid uit, een klein beetje vakantie. De inwoners leven er in een hechte community, getuige de was die op een publiek stukje grasveld uithing.

De Was

We vonden het zo gezellig dat we besloten op het pleintje iets te drinken en te genieten van de rust en de sfeer. Dat was wel buiten het feestje gerekend dat een café in gedachten had. Lokaal talent ging voor heel het plein tonen wat ze in huis hadden.

Lokaal talent

Persoonlijk vond ik dat jammer. De rust sierde de plek en die was nu weg. Maar wie ben ik? Als Lillo een feestje wil bouwen, dan moeten ze dat zeker en vast doen.
Een zekere Tom Waes dacht daar echter anders over en stond recht en begon de organisatie deftig uit te kafferen. Dat hij helemaal van ‘t Stad kwam voor rust en kalmte en dat dit niet kon in Lillo. De sfeer op het plein was weg en Lillo leek niet zo fijn meer. Ik vraag me nog steeds af hoe zijn vrouw en kind zich bij zijn gedrag voelden. Samen met een vrouw die

  1. ofwel echt dezelfde mening had
  2. ofwel goed wou staan bij BV Tom Waes

belde hij de politie.

Tom Waes en fan

Wij vertrokken. Ik kan niet meer om met arrogante personen die denken meer te zijn dan een ander omdat ze in de waan leven iets ongelooflijks te hebben verricht. Ja, ik heb het nooit voor zo’n mensen gehad, maar vroeger vloog ik uit naar zo’n mensen, voedde hun gedrag met mijn reactie.
Nu niet meer. Ze verliezen mijn aandacht en ik wandel door.
Of het puur aan mij ligt weet ik niet, maar meer en meer word ik met zulke personen geconfronteerd. Het is alsof ze me testen in mijn volharding hen te negeren. Tegelijkertijd groeit het besef dat ook ik dat bij enkelen gedaan heb, mensen bij wie ik me nog steeds moet verontschuldigen.

Liefde, vriendschap en plezier zijn meer dan ooit mijn gids in het leven.
Ik heb te weinig tijd op deze planeet om me bezig te houden met The Dark Side.

22 replies on “Lillo”

Ik heb daar een theorie over.

Ik vermoed dat meneer Waes zowiezo al een *ahem* assertieve persoonlijkheid is. Maar door dat BV-schap gaat een kerel zoals hem het gevoel krijgen dat de mensen op hem zitten te wachten om “iets te doen”. Ergo, reacties die enigszins buiten proportie zijn.

Ik vind Tom Waes wel OK eigenlijk.
Hij had natuurlijk niet moeten uitbreken op een plaats waar hij totaal geen jota te zeggen heeft. Dom… Bygones…

PS. Ik had hem zo hard genegeerd dat ik er zelfs geen blogpost over had geschreven! :D (j/k)

tom waes mist één letter in zijn familienaam. dat vond ik al na de presentatie van z’n eerste kwis, en na het lezen van deze post nog meer. in vlaams acteerland loopt naar ‘t schijnt een code van zij die denken dat ze klasse A zijn en anderen klasse B. volgens mij zijn ze allemaal C, vooral zij die denken dat ze A’s zijn. en waes is dan, om de letter uit mijn eerste zin maar meteen te noemen, uiteraard gewoon D. Dwaas dus, voor wie niet meer kon volgen.

Who The Fuck is Tom Waes?
Nee echt serieus is ken die mens *niet*, zonder zever. Ik kijk nochtans tv, maar blijkbaar te weinig of naar de verkeerde zenders. (ik veronderstel even dat het om een tv-bv gaat)
Van waar zou ik hem moeten kennen? Ik ben eventjes te lui om te googlen.

ik was daar ook en Lillo heeft dat niet georganiseerd, wel een stelletje mariginalen die een café hebben overgenomen en zonder toelating zoals je zegt de rust verstoorden. Tom Waes heeft pas de politie gebeld nadat eerst de eigenaar van de taverne, dan een andere vrouw en nog een koppel vriendelijk waren gaan vragen of het niet wat stiller kon. Uiteindelijk kwam er een aggressieveling naar Tom Waes en zei dat een BV hier niet moest komen en dat ze hem anders wel eens een lesje zouden leren. De man zei ook : als het u niet aanstaat, dan moet je de politie maar bellen. Dat heeft Tom Waes dan ook gedaan. Hij was heel sympathiek en helemaal geen omhoog gevallen lulletje zoals zovelen. Ik zat naast hem aan tafel en ik vond dat hij gelijk had.

@Jos: “vriendelijk” zou ik de manier waarop ze dat zijn gaan vragen niet durven noemen. Ik zat aan het standbeeld en hoorde zowel Tom Waes als de vrouw van het andere koppel het “vragen” en dat past niet in mijn omschrijving van dat woord.
Ik ben misschien wat voorbarig geweest door te zeggen dat Lillo een feestje deed, daarvoor mijn excuses. Ook was ik niet op de hoogte dat er nog anderen gebeld hadden. Ik heb echter niemand, buiten de twee reeds vermeldde iets zien zeggen tegen de zangers of wie dan ook, integendeel. En buiten dit alles vind ik het nog steeds niet aan toeristen om eisen te stellen.

Juist gezegd Jos.
Niets beter te doen dan te zagen over iemand die je niet kent ?
Wim bijvoorbeeld zegt dat hij hem altijd een eikel heeft gevonden … Ken je hem dan ? Er zijn trouwens veel parallellen tussen jullie hoor Wim. Tom Waes heeft ook de Mont Ventoux reeds beklommen (1 u 32 min) en is voor de boksmatch voor Tomtesterom ook 15 kilo afgevallen. Ik ken hem van dichtbij en hij is echt een toffe kerel die helemaal niet naast zijn schoenen is gaan lopen.

Dienstmededeling: De reactie van zowel “peter” als “jos” werden vanop hetzelfde IP adres gepost en gebruikten zelfs hetzelfde emailadres.
*pling*plong*

beste,
in woon te Lillo, en er zijn er meerdere die Lillo clemenen om hun ding te doen, zoals bv een feestje bouwen
ik heb daar persoonlijk niets tegen, totdat het mijn rust verstoort
je moet eens op een door de weekse dag, ‘s morgens om +/- 6.00uur
teLillo rondlopen , zonder dat daar “den toerist” is
dan zal je pas weten wat rust is
iedereen feest graag, maar doe het dan in de mate van het mogelijke
jij ziet een geval en bestempeld daar een ganse leefgemeenschap mee
maar je moet rekenen dat wij dit wekelijks meemaken, het ganse jaar door
ik wil dus zeggen, denk eerst na vooraleer je zoiets neerschrijft
groetjes van een inwoner, die hier graag woont
jos

Comments are closed.