Categories
Events

DeBloedGroep

Bloed geven, eigenlijk had ik dat nog nooit gedaan. Dat bedacht ik me een tijdje geleden. Een idee ontstond en mensen vlogen er samen met mij in.

13 juni is het opendeurdag bij de bloedtransfusiecentra van het Rode Kruis. Daarboven op is het 14 juni ook nog eens internationale dag van de Bloedgever. Een dag bij uitstek om bloed te gaan geven dus. Je krijgt er alle uitleg en een blik achter de schermen. Ik trok samen met bnox (twitter) en Imke Dielen (twitter) naar het bloedtransfusiecentrum te Edegem/Wilrijk op verkenning.

Het kan echt niet eenvoudiger: je stapt er binnen, registreert je, vult een vragenlijst in, overloopt die met een dokter daar ter plaatse en als alles ok is kan je onmiddelijk bloed geven. Het is enorm hoe snel het gaat, dat merk je ook aan de reacties in het filmpje.
Toegegeven, ik was zo nerveus als een kip. En zowat elke verpleegster die ik tegen kwam vroeg of het wel met me ging want ik werd blijkbaar bleker met de minuut. Maar, het waren die zenuwen en die waren nergens voor nodig.

En nu is het aan jullie. Toon hoe wij, de online gemeenschap, dingen kunnen doen bewegen voor een levensbelangrijk doel als dit. Schrijf je in op DeBloedGroep en help ons zoveel mogelijk mensen te motiveren om bloed te gaan geven. Tweet het (gebruik hashtag ), mobiliseer je vrienden op facebook en/of netlog, blog het (je kan banners op debloedgroep vinden), … en vooral, ga bloed geven.

Ik zou enkele mensen enorm willen bedanken voor de tijd en moeite die ze in dit project hebben gestoken. Micha, Tijs, Joke, Lamazone, Bnox, Imkedielen, Stefan, Stampmedia … you all rule, enorm.
En ook jij bedankt alvast!

8 replies on “DeBloedGroep”

Comments are closed.