Categories
Blurs

Leef

Mijn moeder vond enkele dagen geleden een rapport terug van haar vader, mijn grootvader. 3de studiejaar, we spreken over de jaren 30. Je kan de scans op Flickr terugvinden, maar eentje wou ik in het bijzonder vermelden.

Grandfather's Score Card

Je vind hier (rechts) dingen terug die typisch waren voor die tijd: Wees beleefd, ordelijk, stipt, … Het zijn dingen die passen in mijn interpretatie van die tijd. Zeer strikt, streng.
Maar ook hetvolgende is er op terug te vinden, meer zelfs, het staat eerst:

Leef alsof ge heden sterven moet
Leef alsof ge onsterfelijk waart.

Ik had zoiets niet verwacht. En het doet me wat. Ik vind, nog steeds, dat een van de belangrijkste dingen, iets dat je pas begint te beseffen na iets ergs. En het stond op een rapport van een snotaap.
Als eerste punt.

3 replies on “Leef”

Inderdaad, ondanks de datum van het document blijven de meeste waarden toch nog overeind. Of tenminste, ze zouden overeind moeten blijven.

Zal wel geen christelijke school geweest zijn. De eerste regel is in se de carpe diem gedachte. Het valt niet te rijmen met een leven na de dood.

Ben ik oud?

Comments are closed.