Categories
Politiek

Amsterdam

Bill O’Reilly, angry old man bij Fox News, en zijn crew geven zijn ‘fellow citizens’ een update over Amsterdam waar, volgens hem, criminaliteit de bovenhand heeft nadat het legaliseren van softdrugs tot anarchie geleid heeft. ‘It’s a disaster’, zegt hij in het volgende clipje:

Sorry to rain on your parade about the *wiggles fingers* ‘liberation’, Mister O’Reilly, but it appears that someone begs to differ:

Het is eigenlijk walgelijk om te zien hoe ver ze daar soms willen gaan om de tegenpartij in een slecht daglicht te stellen. Ik weet het en toch schrik ik er telkens opnieuw van. Een (vals) beeld ophangen van een land ‘hier ver weg vandaan’ en zeggen dat ze die richting opgaan, djeez…
Wacht, eigenlijk klinkt dat best bekend in de oren, niet?

(Gevonden via Litrik’s shared items in Google Reader)

5 replies on “Amsterdam”

Ben nu zelf al 3 weken in Amsterdam (vanavond is mijn laatste avond, snif) en het is een geweldige stad. Ik denk dat O’Reilly er nog nooit geweest is. Wat me het meeste opvalt is dat busladingen toeristen en families over de walletjes wandelen alsof het een toeristenattractie betreft. Ik heb in ieder geval nog geen spoor van anarchie of disasters gezien.

Erg. Onlangs bij nog zo’n degoutante beelden van Fox News zei iemand: ‘ach erger je niet, das Fox, dat weet je’. Maar dan nog. Zo erover, erg dat mensen dit bekijken als hun ‘nieuwsbron’.

inderdaad – ‘t is Fox … , persoonlijk vind ik dat onmogelijk om naar te kijken, met Bill O’Reilly als meest irritante exponent.
Ik wordt er echter wel een beetje bezorgd van als ik lees hoeveel miljoen mensen zo’n type als O’Reilly bereikt, ik hoop dat die af en toe ook eens op de zapknop drukken, want er wordt ook wel goede (nieuws)TV gemaakt in de USA.
Interessant is het wel om de verslaggeving over mondiale topics als de Mexicaanse griep, of de Iran verkiezingen te vergelijken tussen verschillende landen. Dan merk je dat elk land, ook België, zijn eigen gekleurd brilletje heeft waarmee het de cultuurverschillen probeert te vertalen naar wat het eigen publiek aanspreekt.

Comments are closed.