Categories
Blurs

iPad

Het internet zat gisteren met ingehouden adem te wachten op Steve Jobs die de komst van de iPad ging aankondigen. Hij kwam er, en uiteraard was er telleurstelling. Jobs zit met het probleem dat elk nieuw product zulke anticipatie kent dat het hopeloos is om de verwachtingen in te lossen. Dat neemt niet weg dat ook voor mij het product een paar dingen mist om het mijn geld waard te zijn, niet in het minst het feit dat je geen apps in de achtergrond kan draaien.
Het neemt echter niet weg dat Apple, once more, met een product komt waarop gebouwd kan worden. Wired heeft het goed volgens mij. Die iBook store, gaming, apps, … hmm…

2 replies on “iPad”

True. Maar het feit dat het weer zo gesloten is, en dat 3G enkel vanaf 625$ te verkrijgen is, is een dealbreaker voor mij. Misschien bij een volgende versie… Apple heeft nogal de neiging bij de hardware-updates straf te verbeteren…

De teleurstelling zit denk ik ook een beetje in het feit dat niemand een echte volwaardige bestaansreden voor het ding kan bedenken. Ik zit bijvoorbeeld zelf al een tijdje te wachten op een touch device om ebooks op te lezen, en dan vooral van technische documenten, geen verhaaltjes waarbij typesetting van ondergeschikt belang is. Wel, sorry, die iPad grootte/resolutie is gewoon niet goed genoeg, de batterijduur al evenmin. Voor mij mag de Skiff Reader ( http://www.skiff.com/skiff-reader.html ) onmiddellijk op de markt: I want one!

Comments are closed.