Categories
Blurs

Aan Lucas

Lucas,

Je bent begonnen aan de grootste reis van allemaal en als peter hoop ik je gids te kunnen zijn. Buiten het feit dat ik nu doorheen het jaar meer kosten zal hebben dan voorheen, is mijn belangrijkste taak je bij te staan waar nodig, ook al kom je klagen over je ouders (wat ik niet verwacht, maar toch). Weet dat onze deur net zoals die van je ouders, grootouders, meter, familie en vrienden altijd zal openstaan.

Als kind leef je aan 200% en ik hoop uit de grond van mijn hart dat je dit zo lang mogelijk blijft doen, liefst je hele leven.

Hier zijn alvast enkele tips van de nonkel:

  • Ga voor pieken en dalen en wees niet bang van extremen.
  • Zing, bid, huil, lach, werk en bewonder.
  • Maak fouten, het is de beste manier om iets te leren.
  • Respecteer iedereen, ook je tegenstanders, maar kom steeds op voor jezelf.
  • Wees eerlijk, vooral met jezelf.
  • Gebruik je fantasie, het is een van de krachtigste dingen die een mens heeft.
  • Geloof in jezelf, je kan meer dan je denkt.
  • Sta open voor verrassingen.

Met dit doopsel geven we je de waarden van het christendom mee. Hoewel het nog een hele tijd zal duren eer je volledig beseft wat dit alles wil zeggen, beginnen we vandaag te bouwen aan een basis die je hopelijk zal helpen in je leven. Het leven zit vol dingen die ook ik niet snap en een religie kan hierbij helpen.

Op een dag vraag je je misschien wel af wat de bedoeling van dit alles is, waarom we hier rondlopen. Ikzelf vraag me dit al een goeie 20 jaar af en het beste antwoord dat ik je kan geven is dat het draait om geluk. Wees gelukkig en zorg ervoor dat de mensen om wie je geeft dat ook zijn.

Al de rest, mijn beste petekind, is bijzaak.
Ook wat ik daarvoor zei.

K

2 replies on “Aan Lucas”

Dear Sunny,
zoals altijd, chapeau, had ook niet anders verwacht!
Misschien kan deze gave (talent) deuren voor je openen ?
xx

Comments are closed.