Categories
Blurs

Nespresso

imageEen tijdje geleden was ik met Evelyne nog eens in de Nespresso winkel voor wat capsules. Ze informeerden ons over het recyclage-programma dat was gestart.

HOE IK HET TOEN HAD BEGREPEN
Je kan je capsules verzamelen in een speciaal plastiek tasje (5 cent) of in een designkoker (20€). De tasjes breng je binnen bij een Kiala punt, de koker kan je leegmaken in de Nespresso winkel. Telkens je capsules binnenbrengt verzamel je punten.

HOE HET ECHT IS
Precies zoals ik het net kwam te omschrijven, behalve dan dat laatste over die punten.

SO LET ME GET THIS STRAIGHT
Nespresso zet een recyclage-systeem op dat hen miljoenen kost. Echter, door het recycleren van het materiaal zal de productie van hun capsules voor hen in the end goedkoper worden (je kan me veel wijs maken, maar niet dat Nestle enorm investeert zonder daar ooit een return op te hebben). Maar de klant… heeft geen voordeel?

Kijk, ik wil me enorm inspannen voor het milieu. En ja, ik ga zelfs mijn capsules binnenbrengen. Maar hoe denkt Nespresso dit van grond te krijgen zonder een ‘win’ voor de klant te creëren? Terwijl dit perfect kan: zet een puntensysteem op (waarbij je punten kan verzamelen door capsules binnen te brengen die gebruikt kunnen worden voor gratis koffie) en er is een win-win. Nu ligt het dus volledig bij de klant om EN het milieu EN Nestle te helpen, zonder er zelf iets bij te winnen.

Aan iedereen die ik gisteren om de tuin heb geleid met mijn punten-voor-het-recycleren op twitter mijn excuses, maar ik was er zeker van. Hell, zelfs Evelyne was er zeker van dat ze het ons hadden gezegd, en zij is nochtans niet zo verstrooid als ik.

PS: Waarom onthoud de website niet dat ik NL-talig ben?

15 replies on “Nespresso”

Wat ik dus niet snap: waarom moogt ge niet gewoon een ordinair plastic zakske met uw gebruikte capsules in de Nespresso shop droppen? Waarom moet dat per se een zakske van 5 cent zijn? En welke zot koopt een designkoker van 20 euro om verpakt koffiedras te bewaren?

volgens mij kan je hen wel vriendelijk wijzen op het systeem van de punten denk ik. ze zullen er geen koffie voor geven, maar mooie gestes (speciale kopjes voor recyclers of iets) zou wel goed zijn.

Ik zie het sparen van het milieu wel als een echte win voor de klant eigenlijk. Waarom steek je afval in een witte en pmd in een blauwe zak? Daar is ook niet echt een puntensysteem ofzo maar ik neem aan dat je dat ook doet? Misschien dat een puntensysteem het grote publiek wel kan overtuigen. Ik weet het niet.

En ik wil een nespressomachine. Dat ook

Voor mij is dit ook een win, maar hoeveel mensen denken zo, Jan? En daarbij vind ik het niet echt kunnen dat een bedrijf winst gaat maken op de kap van mensen die het goed menen met de planeet. Natuurlijk, ik ga er van uit dat ze daar geld mee besparen. Dit is een veronderstelling maar ik denk een vrij veilige.

Groot gelijk, Jan. Wat betreft het willen van die machine ;-)
Neen serieus, je hebt ook gelijk over die win-kant, ik ga daar ook graag van uit en sorteer als sinds jaar en dag papier, pmd, ik heb een composthoop,.. .
Die 20 euro-bag die versta ik al evenmin.

Nog een bizare Nespresso kronkel. Ik gisteren in de Nespresso shop te Brussel. Kan je me ook wat van die speciaal plastiek tasjes verkopen (naast de capsules) . “Nee, die kunnen enkel via de website besteld worden”. Eh?

Comments are closed.