Categories
Blurs

Groenten uit de tuin

Vorig weekend waren we te gast bij vrienden B en J. Ze kookten een heerlijk potje met daarin groenten uit eigen tuin. Na dat te hebben geproefd en de groenten in de tuin te hebben bekeken was het zover: ik wil da ook! B gaf me een boek mee en ik ben gebeten.

Nu zitten we met een kleine uitdaging. Onze tuin ziet er namelijk zo uit:

tuinOngeveer 100m² tuin in een punt. Met nog een extra punt daarvoor. Om de puzzel te maken hebben we nog volgende elementen nodig:

  • Er loopt een konijn rond in die tuin (dus groenten moeten daartegen beschemd worden)
  • We willen ook 2 kippen (met dus hok, omheining en loopruimte)
  • Het is best dat ik (mezelf kennende) eerst met een paar eenvoudige groenten start en zie of het me ligt vooraleer ik wilde plannen maak

Hetgeen het meest opvalt is natuurlijk die punt. En ik denk dat we die best zo kunnen gebruiken:

tuin1

Pas op: dit alles is best klein. De kippenspeelplaats (hehe) is bv 4m² en het moestuintje ocharme een dikke 2,5m2. Maar misschien is dat ideaal om mee te beginnen. Op deze manier hebben we eerst het kippenhok, waardoor het konijn dus niet aan de groenten kan. Als alles goed gaat zou het dan moeten evolueren naar:

tuin2

Wat dus wel nog een afbakening extra met zich meebrengt. In ieder geval, ik begin er best zo snel mogelijk aan, want nu blijkt dé tijd te zijn om dat in orde te brengen.

Mochten er mensen aanraders hebben wat groenten betreft voor zoiets kleins (of waar we best kippen en een kippenhok gaan halen): let me know!

4 replies on “Groenten uit de tuin”

Kom anders als je in de buurt bent, maar eens bij onze kippen kijken. Wij hebben er zelfs 5 op een (ongeveer) even grote oppervlakte. Is geen extra werk en de kippen zouden beter leggen.

Wij wonen voorlopig nog in een appartement (tot men stopt met moeilijk doen over onze bouwvergunning) maar hier hebben ze het plan opgevat om achter onze garageblok een gemeenschappelijk kippenhok te maken (+50 m²).
Na wat onderzoek van enkele medebewoners (gepensioneerden durven nogal eens wat meer tijd te hebben) blijkt dat je beter geen kippen koopt op een markt omdat ze je dan ofwel zieke kippen ofwel hanen ipv hennen ofwel … proberen te verpatsen. Als je dan niet op je hoede bent…
't Is maar een tip die ik hier heb opgevangen… ;-)

Comments are closed.