Categories
Blurs

Bloggen

Zoals je (hopelijk) wel gemerkt zal hebben, blog ik terug meer. Het is een terugkeer die best goed voelt. Ja, ik geef twitter de schuld. Een van de dingen die me origineel tot het bloggen bracht was de communicatie, de reacties, het tweerichtingsverkeer. Twitter is op dat vlak een instant drug en daar ligt ook de basis van diens populariteit. Dat, en het feit dat het veel onbereikbare mensen plots bereikbaar maakt.

Weet je nog dat ik probeer minder snel een mening te vormen? Wel, dat is niet eenvoudig en ik heb het gevoel dat dit een langere weg gaat zijn dan ik aanvankelijk dacht. Ik ben zo enorm snel met het vormen van een mening dat ik er zelf van schrik.

Een terugkeer naar focus. Alle stromen worden zorgvuldig onder de loep genomen, alle ‘clutter’ er uit. En in dat opzicht is het idee achter Path goed: een sociaal netwerk waar je maximum 50 vrienden hebt. Want 50 vrienden, beste vrienden, is al heel wat. Héél wat.