Categories
Blurs

Kinect

Ik heb hem, ik heb hem, ik heb hem! Mijn favoriete console, de Xbox 360, werd juist nóg beter. Kinect zorgt ervoor dat jij zelf de controller bent. Geen kaske meer nodig, je doet alles met je lichaam.

Dat is de salespitch. Natuurlijk moeten we dit een beetje verfijnen: een bepaald soort games zijn mogelijk zonder controller, en dat merk je aan de games die beschikbaar zijn bij lancering: het gaat hem om beweging. Kaskraker genres zoals shooters zijn er nog niet, en ik ben dan ook enorm benieuwd om te zien of dit gaat gebeuren. Shooters = nauwkeurigheid, en ik stel me al vragen bij de controller van de Wii, laat staan als je er geen hebt.

Toch sta ik best nog versteld van de nauwkeurigheid. Bij Kinect krijg je het spel Kinect Adventures. Het is lekker intensief maar helaas ook enorm repetitief. Het spel bestaat uit een 6-tal mini games en die heb je snel doorgenomen. Wat het spel wel doet is:

  1. het toont je wat Kinect kan
  2. het leert je met Kinect om te gaan
  3. het toont dat Kinect best accuraat is

And let’s face it, daar gaat het om want er moeten games verkocht worden. Nog enkele leuke gimmicks is de feedback die het spel geeft. Tijdens het spel worden foto’s genomen van de speler/spelers en die kunnen geupload worden naar KinectShare waar ze 14 dagen ter beschikking zijn. Voorbeeldje (zie je ook gelijk de kwaliteit):

Kinect Adventures SnapshotKinect Adventures SnapshotKinect Adventures Snapshot

U ziet het, Evelyne is duidelijk niet onder de indruk van mijn moves (hoewel ik die laatste best vet vind). Daarnaast krijg je ook bij het afwerken van een uitdaging een trofee, de zogenaamde Living Statues. En die kan je doen bewegen! Zie hier mijn zeer “originele” … euh… inzending.

Kinectshare laat het toe je media binnen de 14 dagen te downloaden, printen en… sharen op facebook. Goed idee, maar de uitvoering is toch wat slordig. Wat gebeurde er toen ik op de facebook knop klikte? Dit:

Kinectshare to FB Step 1

Wat doe je dan? Surfen naar Facebook en uitloggen en terugkeren naar Kinectshare. Take a wild guess what ik kreeg toen ik daarna terug op die FB share knop klikte. Juist ja:

Kinectshare to FB Step 2

Te gek voor woorden. Maar kom, het werkte wel toen ik via KinectShare inlogde op facebook:

Yup, u ziet het, mijn choreo voor mijn Dance For Your life deze avond is zo goed als klaar, een mix van Hip-Hop en Modern. Speaking of which, ik hoop snel (ook voor Evelyne) Dance Central te pakken te kunnen krijgen, maar die was uitverkocht (I wonder why…).

Wat de vergelijking betreft met Playstation Move en de Wii… Ik kan niet spreken voor de Playstation move, maar het lijkt me dat Microsoft met de Kinect een beetje naast de anderen gaat. De ervaring is heel anders dan als ik met de Wii speel, het zijn ook heel andere games. Dus wat mij betreft is er een strijd tussen Playstation Move en de Wii, maar doet Microsoft hier niet aan mee en zorgen voor iets nieuws.

Conclusie: super fun, zeker als later Twinkel mee gaat spelen Winking smile. Hier en daar nog wat kleine dingen die mogen verbeteren. Of het de investering waard is? Dat zal van de games afhangen, maar ik heb een goed gevoel. Ik ben ook benieuwd naar andere toepassingen die ontwikkeld gaan worden. Wat prijzen betreft: Dreamland heeft de goedkoopste Kinect en kinectgames in mijn vergelijking.
One more thing: de Kinect heeft best wat plaats nodig. Hou er rekening mee als je het wil kopen.

3 replies on “Kinect”

Ter verdediging: Evelyne was enorm geïnteresseerd en druk bezig met het bekijken van de baby brochures!

Comments are closed.