Categories
Blurs

Whodunnit

Een relatief eenvoudige truuk om vrienden en familie te verbazen. Hieronder verklap ik u het geheim om vroeg in de aflevering reeds te kunnen zeggen wie het gedaan heeft.

Bekijk de acteurs. Neem de vaste cast weg en zoek het bekendste gezicht dat overblijft. Tadaa, de dader.

Nee serieus, ik heb het nu al een paar keer voor mezelf kunnen doen en enkele dagen geleden, bij een aflevering van The Mentalist, dierf ik het. Ik zei tegen Evelyne, slechts enkele minuten in de aflevering dat de eigenaar van de stal, Cobb Holwell het gedaan had. Waarom? Omdat ik Jim Beaver herkende uit Deadwood. Simple as that.

Disclaimer: deze methode garandeert uiteraard geen 100% slaagkans, maar als u bereid bent soms eens op uw bek te gaan zal deze methode zeker genoeg zijn vruchten afwerpen. Hoe meer series u kijkt, hoe beter de resultaten.

5 replies on “Whodunnit”

Da’s al jaren zo. Het grappige is dat het ook heel dikwijls dezelfde “1-dags-vliegen” zijn die de dader komen spelen in verschillende reeksen. Mentalist, Castle, Lie To Me, de CSI-reeksen, …Meh, ik blijf toch een seriesjunk. ;-)

Spoileralert :) Vorige week in Witse had Jef van de kotmadam het ook gedaan! Slimme theorie… Er is ook zo’n theorie dat de eerste die je ziet (niet van de vaste cast) na het slachtoffer de dader is…

Comments are closed.