Categories
foto Tech video

De Camcorder

We zitten met een klein vraagstuk. Met de baby in zicht willen we iets waarmee we hem kunnen filmen. Maar is het de dag van vandaag nog wel aan te raden om een camcorder te kopen?

De opties waar we tussen twijfelen:

  1. we kopen een camcorder
  2. we kopen een point&shoot camera + een nieuwe reflexcamera

Rare keuze zo op het eerste zicht, maar er zit wel iets van redenering achter. Als je op youtube een beetje rondkijkt wat (bv) de 550D aan film kan maken, dan valt mijn mond open. Hoe je kan spelen met diepte, focus en blur doet mijn vingers jeuken. Maar Evelyne wil iets kleins dat je snel kan meenemen om onderweg te gebruiken. Zij ziet ons niet die reflex altijd meezeulen en daar heeft ze misschien wel een punt. Dus komt  (bv) een Ixus 130 of Ixus 210 in de kijker. De hamvraag: is deze video goed genoeg? Maw: is de camcorder er niet aan het uitgaan, of is er toch nog een serieuze meerwaarde?

Ik ben er nog niet uit. Ik neig naar een nieuwe body (en mijn ouwe trouwe 350D van de hand te doen) voor de belangrijke gebeurtenissen en de point&shooter voor onderweg.
Wat denken jullie?

2 replies on “De Camcorder”

Zoals ik op twitter ook al zei: wij doen het met een D90 en onze iPhones. We hebben een Flip, maar die ligt werkloos te zijn in de kast.
Video opnemen met de D90 doen we vooral thuis, en als je onderweg bent is de iPhone zeer gemakkelijk. Er ligt ook nog een oude sony digitale videocamera ergens, maar die heb ik 2 jaar niet meer gebruikt.

Een reflexcamera meezeulen is idd wat zwaarder dan een camcorder of een point-n-shoot. Maar ik zou durven gokken dat hetzelfde geldt voor de camcorder. In mijn ervaring is de combinatie reflex + point/shoot (ala iPhone) het beste.

Het meepakken van zo’n reflexcamera valt trouwens best mee. Met zo’n kleintje heb je altijd wel ander gerief bij als je onderweg bent. Een buggy, of op zijn minst een luiertas met vers gerief voor als ie zich ondersteboven gekakt heeft. Er is bij ons meestal nog wel plaats om daar ook een camera in te steken. Same for the buggy.

De reflex is haast noodzakelijk om (goeie) fotos van de kinderen te trekken: een point en shoot is meestal gewoon te traag. Dat je er mee kan filmen is een extra handige bonus, IMHO.

(disclaimer: wij zijn misschien niet het schoolvoorbeeld van hoe dat aan te pakken: we bewerken bvb nog al onze fotos vooraleer ze online te zwieren)

Comments are closed.