Categories
Actualiteit Sport

Trainers

Een voetbalploeg heeft een ziel op zich. Wat er bij FCB gebeurt is niet nieuw, een paar tegenslagen op een rij kunnen in het ‘kopke’ van zo’n ploeg kruipen. En dan heb je als trainer ofwel je groep mee, ofwel niet. En dan nog is het een kwestie van tijd. Er moeten dingen veranderen, en als trainer kan je ook maar zo veel. Je bent er voor de lange termijn, maar je bent helaas ook de ideale korte termijn oplossing als het slecht loopt.

De reactie van Bart Buysse sprak boekdelen. Probeer zijn frustratie te kaderen, de man kreeg zijn inziens niet genoeg speeltijd. Maar het mag duidelijk zijn dat de ploeg hem verlaten heeft. En dan is de oplossing eenvoudig: Exit T1.

Een trainerswissel werkt in vele gevallen bijzonder goed. Een frisse wind in het hoofd van zowel speler als supporter want het leeft uiteraard nog het meest bij de 12de man. Het is een kwestie van hoe het allemaal wordt gebracht, iets waar een voorzitter/management ook wel iets in de pap te brokken heeft.

De trainer is hier natuurlijk een apart geval. Het management koos ervoor de bondscoach te verleiden en moet deze nu, een half jaar later, laten gaan. Los van de financiële aderlating is dit geen goeie zaak voor je reputatie.