Categories
Lifelog online

Privacy, Piracy, …

Topic van de dag is veiligheid. Veiligheid voor u als gebruiker van het net en computer materiaal, maar ook in de vorm van beveiliging, maar dan voor bv de filmindustrie. Aangenomen, lichtjes anders maar hey, het woord veilig komt er ook in voor en ik wil hier wat topics in één post bundelen so cut me some slack.

In mijn omgeving, en ik moet toegeven op bepaalde pc’s bij ons thuis, begint spam/spy/adware steeds meer een probleem te worden. Maar dat is niets nieuws niet waar? Deze site demonstreert hoe snel je het vlaggen kan hebben. De man begint met een vers geinstalleerde windows XP (zonder updates of service packs want in SP2 zouden de omschreven gebeurtenissen niet voorvallen) en bezoekt 1 beruchte site. Op de PC werden, zonder vragen te stellen een 16tal programma’s geinstalleerd en de PC kwam tot een stilstand.

De filmindustrie beseft dat ze met een probleem zitten en zijn stilletjesaan meer en meer de oorlog aan het verklaren. België is zelfs berucht op het vlak van illegaal films downloaden! De BAF heeft dan ook maar direct een campagne opgezet om dit tegen te gaan (hoewel deze niet echt op punt staat). De downloader in het oog houden is nodig, maar de bron uitschakelen is belangrijker. Zelfs Microsoft beseft dat.

In tegenstelling tot vele anderen heb ik het fijne spel Half Life 2 legaal (bij mijn grafische kaart bijgekregen). Fijn spel, hoewel ik weer eens begon te twijfelen aan de kwaliteit van mijn ogen. Als ik na een tijdje spelen rechtstond en rondkeek in de kamer leek het alsof er een blur-filter over mijn ogen was getrokken. Tijd voor een bril? Of ligt het aan iets anders?