Categories
Events Lifelog

2 kranten

Ja dames en heren, sinds gisteren zal ik voor een tijdje 2 kranten per dag lezen. “Oei,” hoor ik er veel denken, “wordt Clopin.be nu een politiek getinte blog?”
Verre van. Maar nu u het er toch over hebt, het is ronduit schitterend om te zien hoe iedereen in de ban is van die uitspraak van onze kroonprins. Zoals gisteren op “Coninx & Van Wijck” op Canvas werd gezegd stel ik mij ook de vraag hoe al onze media zich ZO daarop heeft kunnen richten. Belachelijk. Elke krant, elk televisieprogramma, elk radioprogramma en elke blog dat het er zou over kunnen hebben (lees: dat “politiek getint” is), heeft het erover gehad. En lang! Als dioxinekippen die een nieuwe lading smeerolie kregen vlogen ze erop. Dit gebeuren, deze uitspraak in “den Story” (For crying out loud!) heeft heel België in de ban gehouden. Dit was HET nieuws van de afgelopen week. Ik krijg er schrik van…
Nee, back to the point, waarom lees ik nu twee kranten? Wel ik heb altijd een twijfelaar geweest tussen De Standaard en De Morgen. En het hing van dag tot dag af welke krant ik nam. Nu neem ik voor enkele weken dus gewoon alletwee. Omdat ik weer niet kan kiezen. Maar deze keer gaat het over hun acties.
De Standaard biedt, zoals u ongetwijfeld al wel ergens hebt opgevangen, de DVD’s van de eerste twee series van Het Peulengaleis aan.
De Morgen daarentegen biedt een niet te missen film aan op DVD: La Meglio Gioventù.