Categories
online Politiek

BBC in de val gelokt

20 jaar geleden, op 3 december lekte een bedrijf 40 ton gevaarlijk gas waardoor er een 2000tal mensen stierven in Bhopal. Eergisteren wist BBC te vertellen dat nu, 20 jaar na de feiten, Dow Chemical verklaarde dat zij verantwoordelijk waren voor de ramp en dat ze nu de slachtoffers tegemoet zouden komen. Prachtig verhaal maar het verdween vrij snel van de BBC website en in de plaats kwam een verklaring. Het was naemijk een actie van The Yes Men. The Yes Men is een groep die zich uitgeven als iemand die in hun ogen een crimineel is en proberen zo hun reputatie te “schaden”. Ze noemen dit dan ook Identity Correction. Een vergelijking:

Identity Theft: Small-time criminals impersonate honest people in order to steal their money. Targets are ordinary folks whose ID numbers fell into the wrong hands.

Identity Correction: Honest people impersonate big-time criminals in order to publicly humiliate them. Targets are leaders and big corporations who put profits ahead of everything else.

Er zijn nog enorm veel vacatures bij The Yes Men trouwens…
(via Infocult)