Categories
Lifelog

Home Alone

Ouders weg, het kot voor mij. (Buiten dan een zus die er soms rond huppelt maar kom, die heeft een vriendje en we weten allemaal hoe dat gaat ;)).
Ik dacht, laten we het ervan nemen. Ik stopte even bij de videotheek om een film.

Kort intermezzo:
Beste mensen van de videotheek,
Klantvriendelijkheid is een fenomeen dat de laatste jaren ferm is opgekomen. Ik ben er zeker van dat het ook u is opgevallen. De praktijk heeft uitgewezen dat zo goed als 100% van de ervaringen een positieve evolutie als gevolg hadden bij het toepassing van deze techniek. Helaas kan dit wel ingaan tegen u dagelijkse gewoonte van heel de dag film te bekijken. De techniek vraagt echter dat u met een glimlach de klant helpt en de film links laat liggen. Deze op pauze zetten is ook niet de manier want, u weet het misschien wel, maar de bedoeling van die tv-schermen in de winkel is niet zodat U waar u ook loopt in de winkel deze film kan bekijken, maar dat de KLANT dit kan doen. Begrijp me niet verkeerd, kijken mag, u bent ook maar een mens. Maar ik kan verkeerd zijn uiteraard. Ik probeer enkel te helpen.
Een tweede puntje is taalgebruik. Niet dat u wat sociaal mag klinken, integendeel, dat zou ik zelfs aanmoedigen. Maar u mag er ook niet met overdrijven. Zo plat als een vijg Antwerps praten is ook niet direct wat ik daar wil doen. Ik kan nog verder ratelen (zoals wat “er verzorgd uitzien op het werk” juist inhoudt), maar deze post gaat niet echt over jullie.

Na gekozen te hebben voor The Bourne Supremacy (ja, ik had deze nu eenmaal nog niet gezien), reed ik naar huis en begon aan de zoektocht naar eten. Ik trok de ijskast open en bekeek eens wat we nog allemaal in huis hadden.
Al vlug viel mijn oog op een pakje Tagliatelle. Ja, voorgekookt. Het is snel klaar en het is lekker, welcome to the modern age.
Maar wat erbij? Ik vond nog enkele plakjes zalm (van in den Aldi: die zijn echt wel lekker hoor!) en een doosje garnalen. Ik besloot deze op te warmen samen met enkele in stukjes gesneden tomaten. Om die tomatensmaak wat te versterken heb ik er zo een klein potje tomatenpuree bijgedaan. Toen ik dat uit de ijskast nam vielen er ook nog wat pijpajuintjes uit dus die heb ik er ook maar ingedraaid. Dit heb ik wat versterkt met peper en zout, want dat kappen ze overal in op die kookprogramma’s.
Al bij al bevatte dat sauspotje nog niet echt heel veel. Toch zeker niet genoeg (ik had dan al dat tomatenpureepotje eens met water gevuld en dat erbij gedaan). Het proefde wel lekker. Heel lekker al zeg ik het zelf. En even dacht ik het laatste ingrediƫnt eruit te laten maar al bij al heb ik het er toch bijgedaan, al was het maar voor het volume: room. Een goede keuze zo bleek! Ik serveerde dit alles met wat kaas en een rood Portugees wijntje. Sorry dat het fotootje zo klein is, ik heb het met mijn GSM moeten doen, ik vond het fototoestel niet direct.
PS: Mocht u denken dat ik hiermee wil pronken, de echte reden van dit relaas is om mijn moeder gerust te stellen mocht ze in Egypte online komen ;)

Tot zover dus avondmaal 1. Nu zit ik natuurlijk nog met een stuk of 5 dagen die ik moet zien door te komen. Daarom: stuur uw recepten door! Ik ben bereid alles te proberen buiten witloof, spruiten en bloemkool (ik denk dat dat alles is). Don’t ask :) Al uw suggesties zijn meer dan welkom via meel op kdemulder at gmail dot kommekes of gewoon hier in de comments!

2 replies on “Home Alone”

Foo Yong Hay op Martin’s Wijze ! :D

Dit maak ik meestal klaar als ik eens per ongeluk alleen thuis ben. Ik ben zelf geen keukenprins, dus echt moeilijk is ‘t niet (buiten de saus die wel tricky kan zijn).

Benodigdheden:
* eieren
* zout, peper, suiker
* prei
* wortelen
* krab
* bouillon
* tomatenpuree
* doperwten

Bereiding:
=> Omeletten
Klop de eieren los en vermeng ze met zout, peper, prei en fijn geraspte wortelen. Voeg er ook nog wat krab bij.
Giet er vervolgens het eimengsel in de pan en laat zachtjes bakken.

=> Tomatensaus:
Breng de tomatenpuree aan de kook met wat water, zetmeel en de bouillon. Voeg peper, zout en suiker toe naar smaak. Laat de doperwten uitlekken en roer ze door de saus.

Serveren:
Giet de saus over de omeletten en serveer met rijst.

Smakelijk!

Foo Yong Hay op Martin's Wijze ! :D

Dit maak ik meestal klaar als ik eens per ongeluk alleen thuis ben. Ik ben zelf geen keukenprins, dus echt moeilijk is 't niet (buiten de saus die wel tricky kan zijn).

Benodigdheden:
* eieren
* zout, peper, suiker
* prei
* wortelen
* krab
* bouillon
* tomatenpuree
* doperwten

Bereiding:
=> Omeletten
Klop de eieren los en vermeng ze met zout, peper, prei en fijn geraspte wortelen. Voeg er ook nog wat krab bij.
Giet er vervolgens het eimengsel in de pan en laat zachtjes bakken.

=> Tomatensaus:
Breng de tomatenpuree aan de kook met wat water, zetmeel en de bouillon. Voeg peper, zout en suiker toe naar smaak. Laat de doperwten uitlekken en roer ze door de saus.

Serveren:
Giet de saus over de omeletten en serveer met rijst.

Smakelijk!

Comments are closed.