Categories
Lifelog

Vraagje

Dit kan gek klinken en dat deed het ook voor mij maar hoe langer ik erover nadenk hoe meer ik twijfel:

Iemand die doof geboren wordt, kan die ooit goed lezen?

10 replies on “Vraagje”

Wel ik begrijp u reactie volledig Aquila en ik reageerde er ook zo op, maar hoe meer ik erover nadenk hoe belangrijker het auditief aspect bij het aanleren van een taal wordt. Hoe leg je werkwoorden als “worden” en “zijn” uit. Langs de andere kant hebben ze dat ons ook ooit uitgelegd als kind en of dat auditief aspect heeft geholpen…

Wat doe je dan met gebarentaal? Daarin kan je echt alles uitleggen… Van geschreven taal weet ik het niet, maar gebarentaal is echt voldoende om alles te dekken.
Om maar te zeggen: je moet niet per se spreken om dingen te leren.

Wel ik begrijp u reactie volledig Aquila en ik reageerde er ook zo op, maar hoe meer ik erover nadenk hoe belangrijker het auditief aspect bij het aanleren van een taal wordt. Hoe leg je werkwoorden als “worden” en “zijn” uit. Langs de andere kant hebben ze dat ons ook ooit uitgelegd als kind en of dat auditief aspect heeft geholpen…

Wat doe je dan met gebarentaal? Daarin kan je echt alles uitleggen… Van geschreven taal weet ik het niet, maar gebarentaal is echt voldoende om alles te dekken.
Om maar te zeggen: je moet niet per se spreken om dingen te leren.

Comments are closed.