Categories
Blurs

Toegang tot folders in XP

Ik had een tijdje geleden een vrij fatale crash op mijn PC. Ik heb toen op een andere schijf een verse XP ge├»nstalleerd en wou zo even vanalles overpompen. Tot je aan die kritieke folders komt. Zoals “Documents and Settings”. Toen ik toegang wou krijgen tot mijn folder in de oude kreeg ik de gevreesde “Access Denied”. Na een hele tijd te hebben liggen zoeken op het net naar een manier hoe ik tot deze toegang kon krijgen heb ik eindelijk de oplossing gevonden en ik zet deze nu hier misschien wel meer voor mezelf dan voor jullie. Voor volgende keer.

De instructies:

1. Turn off Simple File Sharing:
a. Click Start, and then click My Computer.
b. On the Tools menu, click Folder Options, and then click the View tab.
c. Under Advanced Settings, click to clear the Use simple file sharing (Recommended) check box, and then click OK.
2. Right-click the folder that you want to take ownership of, and then click Properties.
3. Click the Security tab, and then click OK on the Security message, if one appears.
4. Click Advanced, and then click the Owner tab.
5. In the Name list, click your user name, Administrator if you are logged in as Administrator, or click the Administrators group.

If you want to take ownership of the contents of that folder, click to select the Replace owner on subcontainers and objects check box.
6. Click OK.

You may receive the following error message, where Folder is the name of the folder that you want to take ownership of:
You do not have permission to read the contents of directory Folder. Do you want to replace the directory permissions with permissions granting you Full Control? All permissions will be replaced if you press Yes.
7. Click Yes.
8. Click OK, and then reapply the permissions and security settings that you want for the folder and the folder contents.

16 replies on “Toegang tot folders in XP”

En onder XP Home heb je geen Security Tab.. ook geen simple file sharing.. iemand iedeen? programmatjes? behalve ff aan pc knopen met xp pro en of booten van knoppix cd’s? bestaan er misschien programma’s voor onder xp die ownership en rechten tot mappen kunnen instellen?

En onder XP Home heb je geen Security Tab.. ook geen simple file sharing.. iemand iedeen? programmatjes? behalve ff aan pc knopen met xp pro en of booten van knoppix cd's? bestaan er misschien programma's voor onder xp die ownership en rechten tot mappen kunnen instellen?

Comments are closed.