Categories
online

Marcel recruteert

(Hier stond vroeger eerst een foto van Librarian, zoals hij te vinden is op zijn site maar deze werd op vraag verwijderd)
Iedereen nog mee met de IFPI kwestie? Zet u neer, het wordt leuk. Librarian heeft ook een aanvaring gehad met het IFPI. Na enkele lange emails over en weer heeft hij een besluit genomen. Als je het artikel begint te lezen merk je dat hij heeft besloten alle externe links te verwijderen om zeker te zijn dat hij niet naar illegaal materiaal linkt.
Hier begint het bij mij al te kriebelen. “Innocent until proven guilty” is hier niet echt van toepassing. Let wel, het gaat hier enkel om blogs waarvan hij een VERMOEDEN heeft.

Maar daar blijft de Librarian niet bij, oh nee. Helemaal onderaan komen we te weten dat hij “de wet gaat naleven” en ook alle SkynetBlogs waarvan hij ook maar DENKT dat er iets niet legaals aan de hand is, aangeven bij Skynet. En we hebben het niet enkel over geluidsbestanden hoor, nee de hele santekraam, afbeeldingen inclusief.

Dat leest u heel goed. Alle blogs waarnaar hij ooit gelinkt heeft, en die dat misschien zelfs niet weten, gaat Librarian, die blijkbaar denkt dat hij nu de moraalridder moet gaan uithangen omdat hij waarschijnlijk in zijn broek kakt van de schrik van het IFPI, VERKLIKKEN. Net als die ambetanterik links achterin in de klas vroeger die altijd aan de juf ging zeggen dat wij aan het kaarten waren tijdens de les.

Librarian, niet enkel is die actie schaamteloos en achterbaks, het plan alleen al doet mij walgen en hoop in de mensheid verliezen. Burgerplicht? Naleven van de wet? Wie denk je dat je bent? Doe zoals Dominiek zegt en doe ons allen een echt plezier: Rot op. Ga in uw bibliotheekje verder dromen van hoe je vroeger al rechter wou worden.

Ne welgemeende.

UPDATE: Librarian laat nu her en der vallen dat dit een puur ironisch artikel was op voorbereiding van een volgend artikel. Iemand zal mij moeten uitleggen waar hier juist de humor zit. Ik zal zeker uitkijken naar dat artikel!

12 replies on “Marcel recruteert”

Om eerlijk te zijn, lijkt me het vlaamse blogwereldje nogal klein is waar je niet veel moet (verkeerd) doen om iemand tegen de schenen te sjotten. Ik vind dat er nogal veel ‘fuzz’ rond dit blogging gedoe hangt – zeker als we het over ‘praten met de media’ ed betreft.

My 0.02$

Wat ik echt achterbaks vind is het volgende. Hij wil iedereen aanklagen, maar wil zelf geen proces aanspannen, waarschijnlijk wegens te duur, dat vuile werkje laat hij dan aan skynet over. Zoals een klein jongetje aan mama’s jurk: ‘mamaa, ik mag niet meespelen…’.

Geachte Clopin: ik vraag u met aandrang en zonder ironieom mijn foto van uw blog te verwijderen. U schendt niet alleen het auteursrecht, maar ook nog eens het portretrecht (in feite een bijzondere bepaling van het auteursrecht, ook wel het ‘recht op afbeelding’ genoemd).

Om eerlijk te zijn, lijkt me het vlaamse blogwereldje nogal klein is waar je niet veel moet (verkeerd) doen om iemand tegen de schenen te sjotten. Ik vind dat er nogal veel 'fuzz' rond dit blogging gedoe hangt – zeker als we het over 'praten met de media' ed betreft.

My 0.02$

Wat ik echt achterbaks vind is het volgende. Hij wil iedereen aanklagen, maar wil zelf geen proces aanspannen, waarschijnlijk wegens te duur, dat vuile werkje laat hij dan aan skynet over. Zoals een klein jongetje aan mama's jurk: 'mamaa, ik mag niet meespelen…'.

Geachte Clopin: ik vraag u met aandrang en zonder ironieom mijn foto van uw blog te verwijderen. U schendt niet alleen het auteursrecht, maar ook nog eens het portretrecht (in feite een bijzondere bepaling van het auteursrecht, ook wel het 'recht op afbeelding' genoemd).

Comments are closed.