Categories
Lifelog Tech/Science

Hosting

Gisteren met No3 en Polski op café gezeten en op een gegeven moment kwam het topic hosting naar boven. Beide heren zitten op JaguarPC en klonken daar zeer tevreden over. Toen ik hoorde wat er beschikbaar was de prijs dat ik nu betaal, begin ik even na te denkenToen ik hoorde wat er beschikbaar is tegen de prijs dat ik nu betaal, begon ik even na te denken. Ik heb even quick en dirty een kleine vergelijking gemaakt tussen 3 hosting plannen. De vergelijking is gemaakt tussen Speedpacket, JaguarPC en Dreamhost. Speedpacket omdat het mijn huidige hoster is en waarvan ik weet dat ze goeie support geven en een stabiele omgeving geven, JaguarPC omdat hij warm aanbevolen kwam van de heren, en Dreamhost, omdat ik daar enkele sites op host en ik daar ook zeer tevreden over ben (ooit aanbevolen door Emmeke). Ik heb de plannen genomen bij Dreamhost en JaguarPC die het dichst kwa prijs in de buurt liggen bij mijn huidig plan (afgerond naar beneden).

De vergelijking maakt duidelijk dat ik vrij veel betaal voor wat ik krijg. Normaliter zou het mij niet veel uitmaken: op vlak van support, uptime en features ben ik zeer tevreden bij Speedpacket, en dat is toch het voornaamste. Maar dat is buiten space gerekend dan. Als je bekijkt dat Dreamhost en JaguarPC respectievelijk 9,6 en 20 keer meer ruimte geven (bij dreamhost komt er trouwens elke maand nog bij) voor een kleine 3?? minder per maand, wordt het toch tijd eens diep te gaan nadenken. En dan heb ik het nog niet over de MySQL databases etc…

Normaal gesproken ben ik ook niet te vinden voor een overschakeling. Op dat vlak ben ik vrij bang voor het onbekende: Hoe gaat de service zijn? Reageren ze snel op problemen? Hoe zit het met de uptime? Zijn ze failliet binnen het jaar? Maar als een hostingplan wordt aanbevolen door mensen die ik wel vertrouw, dan verdwijnen die vragen zeer snel.

Mochten er dus onder jullie nog zijn die een plan willen aanbevelen, doe gerust.

Bedenking: Wel jammer dat Speedpacket (Belgisch en nogmaals zeer goede service), tegen zulke plannen moet vechten. De Amerikonders kunnen blijkbaar ferm onder de prijs duiken, of althans a shitload meer kunnen aanbieden voor die prijs. Hoe zou dit komen?

36 replies on “Hosting”

Hmm, geraken jullie nog op speedpacket.be ? Ofwel werkt je link niet, ofwel is er iets mis met de dns hier ..

“There goes our last customer ..”

OTOH: jaguarpc en dreamhost zien er allebei heel behoorlijk uit; maar helaas weerom geen java ondersteuning .. :(

Hmm, geraken jullie nog op speedpacket.be ? Ofwel werkt je link niet, ofwel is er iets mis met de dns hier ..

“There goes our last customer ..”

OTOH: jaguarpc en dreamhost zien er allebei heel behoorlijk uit; maar helaas weerom geen java ondersteuning .. :(

Ik zit op Winlin voor hosting. Prijs valt goed mee, support ook. Raar of zelden downtime. Ik ken de baas persoonlijk zeer goed, en hij is er zo eentje die om 3u ‘s nachts richting Brussel rijdt om een server te gaan repareren (in het geval er iets kapot is natuurlijk).

Toen ik hoorde wat er beschikbaar was de prijs dat ik nu betaal, begin ik even na te denken.

hmmm “kleiner dan” “streepje” komt niet door(domme domme Oizo!). Dus:
^- na spelling nu ook al grammatica?

Ik zit op Winlin voor hosting. Prijs valt goed mee, support ook. Raar of zelden downtime. Ik ken de baas persoonlijk zeer goed, en hij is er zo eentje die om 3u 's nachts richting Brussel rijdt om een server te gaan repareren (in het geval er iets kapot is natuurlijk).

Toen ik hoorde wat er beschikbaar was de prijs dat ik nu betaal, begin ik even na te denken.

hmmm “kleiner dan” “streepje” komt niet door(domme domme Oizo!). Dus:
^- na spelling nu ook al grammatica?

Kijk es naar 1-eurohost. binnenkort komt me site daar ook, en is imo een erg goede… Heeft ook een tomcat installatie (dus Java…)

neem dan wel de linux hosting he ;-)

Ik zit op three-dimensional.net ;)
Een eigen hosting met 2 hele goeie vrienden. Waarschijnlijk gaat daar wel wat uitbreiding op komen naar de buitenwereld.

Kijk es naar 1-eurohost. binnenkort komt me site daar ook, en is imo een erg goede… Heeft ook een tomcat installatie (dus Java…)

neem dan wel de linux hosting he ;-)

B-one.com: Brandenburg (UK) Ltd manufactures a comprehensive range of flying insect control systems with a units suitable for every application from the smallest restaurant to the largest food processing plant.

Eurm…

B-one.com: Brandenburg (UK) Ltd manufactures a comprehensive range of flying insect control systems with a units suitable for every application from the smallest restaurant to the largest food processing plant.

Eurm…

Hmm.. interessant. Ben voor het moment juist wat minder te spreken over de klant-vriendelijkheid van speedpacket. Mijns inziens leggen ze problemen nogal snel bij de klant neer: zie
rant

Hmm.. interessant. Ben voor het moment juist wat minder te spreken over de klant-vriendelijkheid van speedpacket. Mijns inziens leggen ze problemen nogal snel bij de klant neer: zie
rant

Zijn die andere niet zo goedkoop omdat ze gewoon veel meer gebruikers op 1 server zetten? Hoe zit het met de snelheid van hun netwerk wanneer je hier in België zo’n pagina die door hen gehost wordt oproept?
‘k Ben ook bij speedpacket en ben er tevreden van. Mocht ik echter ooit meer webruimte nodig hebben, dan stap ik waarschijnlijk wel over. We zien wel…
‘t Is me al een paar keer opgevallen dat bv. http://www.base.be enorm snel z’n pagina’s afbeeldt. Maar da’s dan waarschijnlijk gehost in België. Kent er iemand het goedkoopste Belgische hostingbedrijf? Met servers in ons land bedoel ik dus he.

Zijn die andere niet zo goedkoop omdat ze gewoon veel meer gebruikers op 1 server zetten? Hoe zit het met de snelheid van hun netwerk wanneer je hier in België zo'n pagina die door hen gehost wordt oproept?
'k Ben ook bij speedpacket en ben er tevreden van. Mocht ik echter ooit meer webruimte nodig hebben, dan stap ik waarschijnlijk wel over. We zien wel…
't Is me al een paar keer opgevallen dat bv. http://www.base.be enorm snel z'n pagina's afbeeldt. Maar da's dan waarschijnlijk gehost in België. Kent er iemand het goedkoopste Belgische hostingbedrijf? Met servers in ons land bedoel ik dus he.

Random customer quote
I want to thank you all for almost a year of as-good-as-flawless hosting. I’m going to add a “Powered by Speedpacket” thingy on my site I think;)
Kevin De Mulder
clopin.be

Random customer quote
I want to thank you all for almost a year of as-good-as-flawless hosting. I'm going to add a “Powered by Speedpacket” thingy on my site I think;)
Kevin De Mulder
clopin.be

Twee jaar later is het dan eindelijk zover (zie eerdere post), ik ben weg bij Speedpacket. Al moet ik nog wel een aantal van mijn domeinen zien vrij te krijgen. Speedpacket verleent totaal geen medewerking.

Spijtig, ooit zo goed begonnen…

Twee jaar later is het dan eindelijk zover (zie eerdere post), ik ben weg bij Speedpacket. Al moet ik nog wel een aantal van mijn domeinen zien vrij te krijgen. Speedpacket verleent totaal geen medewerking.

Spijtig, ooit zo goed begonnen…

Comments are closed.