Categories
online

Seniorennet maakt chatrooms veilig

Via zowat elk nieuwskanaal kon je (je moest hier en daar wel wat zoeken) lezen hoe Pascal Vyncke, u weet wel, de jongeman achter SeniorenNet, heeft gezorgd voor de eerste beveiligde chatrooms. Je zal enkel dmv je E-id of je SIS-kaart kunnen chatten, want je zal moeten bewijzen dat je ouder bent dan 45. Hiervoor moet je je uiteraard eerst een lezer voor zulks een ding aanschaffen. Woorden als “onkraakbaar” en “onmogelijk” doen mij stevig fronsen, maar dat zal de toekomst voor zich uitwijzen (dit spoofen lijkt me nu niet al te moeilijk voor iemand die er wat van afweet).

Ik heb het echter via ZonderZever gevonden, dat even terzijde ;)

19 replies on “Seniorennet maakt chatrooms veilig”

Via de SIS kaart spoofen kan geen probleem zijn, via de eID is onmogelijk.
Anderzijds, laat de man even met rust. Hij is wiskunde aan het blokken voor zijn IAJ 1e-2e kan informatica aan de UA…

Het lijkt me wel een goed idee eigenlijk. Think about it. Wat is nu net de doelgroep waarvan je denkt dat het nooit gaat lukken om ze de eID te doen gebruiken? De senioren. Als die Pascal senioren hun eID kan leren gebruiken en daardoor hun chatrooms wat veiliger kan maken, is dat goed meegenomen natuurlijk. Dat zou dan direct het bewijs zijn dat iedereen de eID kan gebruiken, en niet enkel de geeks…

Via de SIS kaart spoofen kan geen probleem zijn, via de eID is onmogelijk.
Anderzijds, laat de man even met rust. Hij is wiskunde aan het blokken voor zijn IAJ 1e-2e kan informatica aan de UA…

Het lijkt me wel een goed idee eigenlijk. Think about it. Wat is nu net de doelgroep waarvan je denkt dat het nooit gaat lukken om ze de eID te doen gebruiken? De senioren. Als die Pascal senioren hun eID kan leren gebruiken en daardoor hun chatrooms wat veiliger kan maken, is dat goed meegenomen natuurlijk. Dat zou dan direct het bewijs zijn dat iedereen de eID kan gebruiken, en niet enkel de geeks…

“via de eID is onmogelijk”

Goh, even denken. Was ‘sneller dan 80kmp’ niet onmogelijk, vliegen niet onmogelijk, naar de maan niet onmogelijk, .. even serieus blijven hé. Per definitie kan dat niet secuur zijn (je moet immers hoppen over routers die niet beveiligd zijn, sniffing, replication attack, ..)

Om héél eerlijk te zijn, vind ik dat dik opgeblazen. Zijn laatste stunt ligt me nog iets te vers in het achterhoofd.

@Nico: Iets meer macaber: eID van je overleden grootmoeder bijhouden?

@Phil: Das lang geleden, wanneer gaan we die pint nu eens pakken? Back on topic: Ik was nog niet aan het denken aan het onderscheppen. Het kan toch niet moeilijk zijn een proggie te maken dat, als die chatroom je eID wil lezen, dat dat proggie valse gegevens geeft aan die applet? Dat het zich dus uitgeeft als eID-lezer zogezegd.

Over pinten gesproken, wanneer is de eerste blog-kroegentocht-gang-bang-party-system-ding nu weer? U weet wel, die tegenhanger van die 1337 blogdinner waar ge geregeld iets van op LVB leest? :p

Pint: dringend ! Ik zal nog eens proberen van in antwerpen te geraken :)

Over die beveiliging: idd, das een lachertje. Handig bij banking toestanden, waarbij je (relatief) zeker bent van de ontvanger (hoewel, onbeveiligde routers .. googlenet anyone ?).

En waarom we die Eid in godsnaam moeten hebben voor bejaarden is me ook een raadsel. Om ze te helpen onthouden we ze zijn ? Dat ze zich niet uitgeven voor een Hot_Girl13 ? En wat is daar in godsnaam revolutionair aan ? Bah, bah, en nog eens bah.

“via de eID is onmogelijk”

Goh, even denken. Was 'sneller dan 80kmp' niet onmogelijk, vliegen niet onmogelijk, naar de maan niet onmogelijk, .. even serieus blijven hé. Per definitie kan dat niet secuur zijn (je moet immers hoppen over routers die niet beveiligd zijn, sniffing, replication attack, ..)

Om héél eerlijk te zijn, vind ik dat dik opgeblazen. Zijn laatste stunt ligt me nog iets te vers in het achterhoofd.

@Nico: Iets meer macaber: eID van je overleden grootmoeder bijhouden?

@Phil: Das lang geleden, wanneer gaan we die pint nu eens pakken? Back on topic: Ik was nog niet aan het denken aan het onderscheppen. Het kan toch niet moeilijk zijn een proggie te maken dat, als die chatroom je eID wil lezen, dat dat proggie valse gegevens geeft aan die applet? Dat het zich dus uitgeeft als eID-lezer zogezegd.

Over pinten gesproken, wanneer is de eerste blog-kroegentocht-gang-bang-party-system-ding nu weer? U weet wel, die tegenhanger van die 1337 blogdinner waar ge geregeld iets van op LVB leest? :p

Pint: dringend ! Ik zal nog eens proberen van in antwerpen te geraken :)

Over die beveiliging: idd, das een lachertje. Handig bij banking toestanden, waarbij je (relatief) zeker bent van de ontvanger (hoewel, onbeveiligde routers .. googlenet anyone ?).

En waarom we die Eid in godsnaam moeten hebben voor bejaarden is me ook een raadsel. Om ze te helpen onthouden we ze zijn ? Dat ze zich niet uitgeven voor een Hot_Girl13 ? En wat is daar in godsnaam revolutionair aan ? Bah, bah, en nog eens bah.

(Seniorennet maakt chat rooms veilig) laat me niet lachen de chatrooms van seniorennet zijnde grootste hoeresites van Belgie dating buraeus moeten hopen euro’s afdragen senet kan alles mag alles als het in hun kraam past ,door het krapuul dat daar wordt toegelaten worden er jaarlijks meerdere relatie’s naar de knoppen geholpen een site die door ongeschoolde debielen wordt gerund en beheerd moet normaal verboden worden maar ja dit is het net democratie voor alles behalve in hun eigen winkel.

Comments are closed.