Categories
Lifelog

De nieuwe contracten

Ik weet niet of er iemand met wat legale achtergrond dit hier af en toe leest, maar het zou wel leuk zijn, mocht er zo een persoon zijn, dat hij of zij hierop even zijn bedenkingen laat kennen. Tegenwoordig hanteren vele bedrijven een nieuwe techniek inzake contracten. Om het kort samen te vatten: een handtekening is niet echt meer nodig dezer dagen.

Het begon een tijdje geleden toen iemand van een of andere lichtendgevende energieleverancier
 ons contacteerde om ferm (u weet wel) wat te besparen. Een heel gesprek (‘t is te zeggen, geratel waarnaar u enkel maar kan luisteren) waarop uiteindelijk door mijn moeder werd gezegd dat de persoon informatie mocht opsturen. Een tijdje later kregen we inderdaad iets in onze bus, maar dan van onze huidige leverancier. Een brief waarin we te weten kwamen dat we van leverancier aan het veranderen waren. We hadden hier blijkbaar telefonisch mee ingestemd.

Voorbeeld 2: Een van de managers van de werkplek was bij mobiele operator M en wou naar P. P zet procedure in maar deze wordt geweigerd door M. Pardon? Ja mijnheer, u ligt nog onder contract tot 2008 en als u wilt vertrekken zal u toch een boete moeten betalen van 150??. 2 nummers maakt dus 300??. “Welk contract?” was de vraag op ieders lippen. En terecht, want een handtekening is er nooit gezet. M stuurde namelijk een brief (maanden geleden) waarin te lezen stond dat enkele maanden een korting zou toegekend worden als u besloot nog enkele jaren bij M te blijven. Sounds familiar? Bij mij wel, want mijn operator heeft dat ook al gevraagd. Ik moest toen wel een papier tekenen. Bij M is dat echter anders blijkbaar: Bij het niet antwoorden wordt ervan uitgegaan dat dit aanvaardt wordt. Ik stel me toch enige vragen bij de legaliteit van zulke methoden.

En het stopt niet! Enkele dagen geleden veroorzaakte ik een ongeluk. Ik krijg nu een brief van de verzekering van het slachtoffer, waarin zulke technieken ook worden in toegepast. Wat als ik die brief nooit heb aangekregen? Als dit legaal is, dan verklaar ik nu dat Nico Demus verantwoordelijk is voor alle miserie die ik de komende 3 maand zal tegenkomen. Ik neem het stilzwijgen van de eskimo dan ook als een teken van akkoord dat ik eventuele snode compensaties bij hem kan verhalen.

Is er een advocaat in het net?

4 replies on “De nieuwe contracten”

Comments are closed.