Categories
Film

King Kong

Gisteren ben ik hem in Avant-premi?re gaan zien. En dat was eraan te zien! Buiten de 5 security mensen van Metropolis zelf, was het productiehuis ook wel te vinden voor een 6-tal extra security mensen die iedereen aan de ingang eens goed bekeken. verder zagen we ook wat actie in de projectiekamer waar blijkbaar nog wat security-mensen de projector half uiteen aan het halen waren. Als er iemand in geslaagd tijdens deze voorstelling een opname te doen heeft hij mijn complimenten. Maar swat, we kunnen het ook gewoon marketing noemen.

De nieuwe Kong is visueel verbluffend. Kosten nog moeite werden gespaard en soms leek het eerder een showcase te worden voor de CGI dan een fantastische remake van de klassieker der klassiekers. Want we moeten eerlijk zijn, Jackson, en gelijk ook Serkis, heeft of hebben zichzelf overtroffen. De regisseur achter de succesvolle trilogie blijkt vanaf nu alles wat hij aanraakt in goud te veranderen. En daarmee breekt hij ook gelijk de vloek die op regisseurs ligt te hebben verbroken. het is namelijk een ongeschreven wet dat dromen van regisseurs mislukken. Kijk maar naar Spielberg’s AI en Burton’s Planet Of The Apes.

Hoewel 3 uur misschien wel wat lang is, heb ik me geen moment verveeld. Moeilijk ook, want Jackson wisselt aangrijpende scene’s af met visuele hoogstandjes. Jackson heeft nu zeker een plaatsje in mijn Hall Of Fame verdiend en ik kijk nu WEL uit naar zijn verfilming van het spel Halo.

Nog 1 ding dat ik even wil vermelden: neem geen klein mannen mee naar de bioscoop. Het duurt 3 uur, der komen grellige stukken in and they just won’t like a big, hairy, angry, screaming monkey.

technorati tags: , , ,

8 replies on “King Kong”

Was in Metropolis nu niet JavaPolis aan de gang? Heb je daar niets van gemerkt?

Een aanrader dus… Ga hem zeker zien :-D

“Heb je daar niets van gemerkt?” Zou anders toch moeten opvallen…extreem veel bleke nerds met hemden waarop foute dingen staan als “we believe in technology” en “my wookie does java”.

For the record: ik spreek ook vloeiend java, maar nee ik ben niet ZOO bleek -neger in rolstoel remember- en ik heb zeker geen foute nerd-shirts. Of toch niet van dat kaliber :-)

Was in Metropolis nu niet JavaPolis aan de gang? Heb je daar niets van gemerkt?

Een aanrader dus… Ga hem zeker zien :-D

“Heb je daar niets van gemerkt?” Zou anders toch moeten opvallen…extreem veel bleke nerds met hemden waarop foute dingen staan als “we believe in technology” en “my wookie does java”.

For the record: ik spreek ook vloeiend java, maar nee ik ben niet ZOO bleek -neger in rolstoel remember- en ik heb zeker geen foute nerd-shirts. Of toch niet van dat kaliber :-)

Eerlijk gezegd niet bij stilgestaan, maar Javapolis is normalieter (toch de edities die ik heb bijgewoond) om 22u toch afgerond ;) Wel spijt dat ik niet kan gaan!

Eerlijk gezegd niet bij stilgestaan, maar Javapolis is normalieter (toch de edities die ik heb bijgewoond) om 22u toch afgerond ;) Wel spijt dat ik niet kan gaan!

Comments are closed.