Categories
Lifelog

When in Rome…

Soms moet een mens er tussenuit, zo ook bij mij. Toeval wil dat ik het komende weekend naar het (hopelijk) mooie Rome trek met mijn teerbeminde. De sfeer zit er in, tips worden verzameld. Mocht u er trouwens nog hebben, laat u gaan en trek u register hieronder open.
Het is nodig. Ik moet even kunnen uitwaaien. Aan niets denken, ergens vreemd zijn. Gisteren heeft een collega het bedrijf verlaten en deze keer niet op de gebruikelijke vriendschappelijke manier. Het is hier normaal gezien de gewoonte dat er een mailtje wordt rondgestuurd dat het vertrek van een collega officieel mededeeld, zodat teamleden kunnen beginnen rondgaan voor een eventueel afscheidsgeschenk, en zodat de persoon in kwestie een soort afscheidsdrink kan regelen. Dat mailtje, in het begin van de keten, mocht blijkbaar van hoger geplaatsten deze keer niet verstuurd worden. Hierdoor verliet gisterenavond Bart in alle stilte de werkplek, zonder dat een ziel, buiten die binnen ons team, wist dat ze hem hier niet meer zouden terugzien. Bart stuurde diezelfde avond van thuis uit dan maar zelf een mailtje waarmee hij alle collega’s te kennen gaf dat hij het bedrijf verlaten had, en hen bedankte voor de goede samenwerking. Zoals het hoort dus. Toen mensen dit bericht in hun mailbox vonden, was ongeloof het overheersende gevoel.
Waarom dat mailtje niet verstuurd werd zal ik nooit weten, hoewel ik graag de redenering wil aanhoren. Ze hebben trouwens imo gedurende zjin hele tijd bij het bedrijf met zijn voeten gespeeld, maar dit is geen plaats om daar verder op in te gaan. Feit blijft dat deze manier van handelen, waarvoor ik zeker voor deze persoon geen enkele reden kan bedenken, “simply not done” is. Dit belooft voor binnen een paar maand.

Ja, u hebt die link goed gelegd. Ook ik zal dit oord verlaten. Ik verlaat het warme veilige nest van een IT-afdeling binnen een bedrijf en ga groeien en leren in de jungle van de consultancy. Ik zal wel eerder goede herinneringen overhouden aan mijn huidige werkgever, maar ik wil wel in staat zijn deze plek te verlaten met een deftig afscheid. Ik zal daar dan ook de nodige stappen voor ondernemen als dit niet via de gebruikelijke kanalen gaat.

14 replies on “When in Rome…”

De Spaanse trappen moet je zeker ook bezoeken, heel bekende uithangbuurt voor trendy Romeinse jongeren, al dan niet met paternoster ;)
Jammer van je collega, hij gaat jullie zeker missen!

De Spaanse trappen moet je zeker ook bezoeken, heel bekende uithangbuurt voor trendy Romeinse jongeren, al dan niet met paternoster ;)
Jammer van je collega, hij gaat jullie zeker missen!

Comments are closed.