Categories
Film

MPAA tijdens de Oscar's

Ik zou graag even willen repliceren op een uitspraak van de Hoogste in Rang bij de MPAA tijdens de Oscar’s. Deze heb ik via het verslag van de tv-blogger bij uitstek Vuijlsteke. Blijkbaar zijn ze van mening dat niemand naar een DVD uitkijkt omadt films nu eenmaal gemaakt zijn om op het grote scherm getoond te worden.

Ik ga dat uiteraard niet tegenspreken, de cinema is mijn kerk. Maar maak het dan in godsnaam terug betaalbaar. Als het voortgaat zoals nu, zal u uitspraak niet veel waarde meer hebben. ik ben iemand, en ik ben daar zeker niet alleen in, die een film al eens 2 keer in de cinema durft gaan bekijken. Dat kost je tegenwoordig al gauw 16 euro. Al eens langs MediaMarkt geweest? Exactly. Voor die prijs BEZIT je de film tegenwoordig al bijna. Toegegeven, met vertraging, maar dat valt tegenwoordig ook goed te omzeilen naar het schijnt. Kort samengevat, als je de toegang tot cinema’s gaat blijven moeilijker maken, dan zal piraterij toenemen, mensen zullen nog meer gaan investeren in home cinema toestanden en DVD (of welk medium tegen dan dat zal vervangen hebben) sales zullen blijven stijgen, omgekeerd everredig aan het cinemabezoek. Vergeet niet, 8% is veel, heel veel. En op blockbusters alleen zal het niet lukken.

Aan jullie de keuze…

6 replies on “MPAA tijdens de Oscar's”

Ge hebt volledig gelijk. Hetzelfde met muziekpiraterij. Maak alles een beetje meer betaalbaar en de mensen gaan minder naar illegale praktijken grijpen. Dat is toch ook duidelijk aan de promoties? Als een DVD heel goedkoop wordt aangeboden (ik zeg maar iets, 5 euro voor Fight Club in Mediamarkt over ‘t laatst), springen de mensen daarop.
Maar ja, die economische winstmaximalisatietheorieĆ«n…

Ge hebt volledig gelijk. Hetzelfde met muziekpiraterij. Maak alles een beetje meer betaalbaar en de mensen gaan minder naar illegale praktijken grijpen. Dat is toch ook duidelijk aan de promoties? Als een DVD heel goedkoop wordt aangeboden (ik zeg maar iets, 5 euro voor Fight Club in Mediamarkt over 't laatst), springen de mensen daarop.
Maar ja, die economische winstmaximalisatietheorieĆ«n…

Comments are closed.