Categories
Lifelog

Tegenwoordig

Laat me dit even van mijn hart krijgen en hecht er verder niet veel aan. De kans is groot dat het niet op u van toepassing is. Mocht u twijfelen, denk dan even diep na of u tot de categorie behoort en doe er verder mee wat u wil:

Ik ben tegenwoordig enorm prikkelbaar voor “neuters”. Onder dat woord verzamel ik vanaf nu mensen die constant klagen, zagen en vasthouden aan hun vastgeroeste, achterhaalde principes en/of meningen. Zij die met zulke oogkleppen rondlopen dat enkel hetgeen dat in hun mening past zichtbaar is, moeten bij mij niet meer afkomen voor een babbel. Als u enkel van plan bent uw negatief braaksel in mijn nek te zwieren, doe me dan een plezier en koop een goudvis.
Ik word er ziek van. Ziek en pisnijdig. Mentaal en fysiek voel ik mij tijdens zo een gesprek zinken in het moeras dat jou klaagzang onder mijn voeten zich heeft gevormd. Jou constant gekanker brengt in mij een persoon los die ik niet wil kennen en waarvan ik het bestaan tot tegenwoordig niet wist. Pas op, ik wil je mening wel horen, maar sta dan in godsnaam open voor een andere. Ik wil je gerust over je ervaringen horen praten, maar aanvaard dan als ik zeg dat je fout zit (of argumenteer tenminste waarom ik verkeerd ben).

De lente is begonnen. Kom uit die koude en dans mee met de kinderen op straat, of laat mij met rust. Je kan mij bij die kinderen vinden mocht je van mening veranderen.

6 replies on “Tegenwoordig”

Clopin, gij neuter! =)

Nee, ik ben het er ook absoluut mee eens. En blijf het er moeilijk mee hebben. Ik wou dat ik ook sneller “ja, dada!” kon zeggen als iemand blijft zagen en consequent alles afkraken.

Leve het relativeringsvermogen!

Clopin, gij neuter! =)

Nee, ik ben het er ook absoluut mee eens. En blijf het er moeilijk mee hebben. Ik wou dat ik ook sneller “ja, dada!” kon zeggen als iemand blijft zagen en consequent alles afkraken.

Leve het relativeringsvermogen!

Comments are closed.