Categories
Film

V for Vendetta

We hebben nog een hoop vouchers liggen dus even wat films bekijken. De eerste kwam gisteren aan de beurt en was er eentje waarnaar ik uit keek. V For Vendetta is een verfilming van de gelijknamige comic van Alan Moore. Ik ben fan van Alan Moore. From Hell, LXG en nu deze, door velen geprezen als zijn beste comic. En eindelijk een verfilming die echt lukt! Uiteraard mogen we niet vergeten dat het team erachter ongeveer hetzelfde is als deze die de Matrix trilogie tot stand brachten. De Wachowski’s hebben hun protégée James McTiegue het grote werk laten doen en deze heeft overduidelijk veel geleerd van zijn meesters (de grote fightscene maakt dat trouwens overduidelijk). Voor de rol van Evey werd Portman gekozen en laat ons eerlijk zijn, Portman is nooit een slechte keuze. Maar wat een meesterlijke zet om Hugo Weaving te vragen! Als je vroeger een stem nodig had voor een film vroeg je Hopkins, nu is Weaving de grote rivaal op die plek imho (Ok, toegegeven, Sutherland was ook niet slecht in Phone Booth).

Nu is het wel zo dat een film over een ideaal zowiezo op mijn sympathie kan rekenen. Waarschijnlijk is het ook daarom dat ik Moore’s strips zo goed vind. Maar als filmliefhebber wil ik toch wel iedereen uitnodigen deze film te gaan bekijken. Al is het maar om iedereen bewust te maken dat 5 november een betekenis heeft.

4 replies on “V for Vendetta”

Words will always retain their power… Words are for the means to meaning, and for those who will listen the announciation of truth… and the truth is… You are absolutely right!
Niet langer Eddy Wally, maar Hugo Weaving is the voice of Europe! En voor het eerst zag ik een comic verfilming met inhoud en stijl, na DareDevil waren mijn verwachtingen lichtelijk gedaald, om bij Elektra tot de afsterving van mijn linker hersenhelft te leiden… Na het zien van V is er hoop op beterschap voor mijn aandoening. Waarvoor dank…

Words will always retain their power… Words are for the means to meaning, and for those who will listen the announciation of truth… and the truth is… You are absolutely right!
Niet langer Eddy Wally, maar Hugo Weaving is the voice of Europe! En voor het eerst zag ik een comic verfilming met inhoud en stijl, na DareDevil waren mijn verwachtingen lichtelijk gedaald, om bij Elektra tot de afsterving van mijn linker hersenhelft te leiden… Na het zien van V is er hoop op beterschap voor mijn aandoening. Waarvoor dank…

Comments are closed.