Categories
Actueel

Ons landje

Iedereen in ons land moet dringend een joint ter hand nemen en even neerzitten. Jullie weten allemaal wat er gebeurd is, dus laten we dat niet nog eens uit de doeken doen. Op zowat elke blog kan je lezen hoe misnoegd iedereen is, maar toch ben ik er zeker van dat deze dader voor sommigen (en ik vrees dat dat er meer zijn dan dat ik me wil inbeelden) in ons land als een voorbeeld en/of held aanzien wordt. Klinkt hard he? Vond ik ook. Maar je weet het zelf ook wel.
Nu pas op, ik vind het nogal straf dat iedereen hier direct over een racistische moord spreekt terwijl het gerecht nog niets aan die persoon gevraagd heeft. Officieel weten we nog steeds de reden niet, toch? Of het een andere reden zal hebben betwijfel ik ook wel, maar het is niet de eerste keer dat men zich zou vergissen *kuch*Polen*kuch*.

Wat me misschien ook nog wel serieus aangrijpt is dat ik niet weet hoe dit gaat evolueren. Waar gaat dit allemaal naartoe? Is er nog wel iets dat we kunnen doen om het tij te keren of gaan we gewoon wachten en hopen dat het meeste van die haat met de generaties zal verdwijnen? Ach weten jullie het nog? Ik niet. Zijn deze gebeurtenissen, deze gevaarlijke opkomende trends, het begin van de grote clash of de wake-up call die iedereen bijeen zal brengen. Of, zoals er gisteren een dame tegen mij zei, zal het toch maar weer wegkruipen. Zal die man enkele jaren krijgen en daarna vrijkomen wanneer niemand nog weet wat hij juist had gedaan, wanneer niemand zich de verstomming herinnert die er nu in hem of haar leeft.

16 replies on “Ons landje”

Nu zit ik nog met de “vraag”: Is het nu een bedelaar of een student? Want den ene zegt dit etc etc.
Is het een skinhead of een goth? En zo nog meer van die dinges.

1 ding staat vast: de hele situatie zuigt.

jawel, die zitten achter alles wat slecht is. Osama? Goth. Saddam? Goth. Stalin was naar’t schijnt de stichter en ook Hitler gebruikte, weliswaar achter gesloten deuren, zijn eyeliner. Het zijn altijd dezelfde :-p

Nu zit ik nog met de “vraag”: Is het nu een bedelaar of een student? Want den ene zegt dit etc etc.
Is het een skinhead of een goth? En zo nog meer van die dinges.

1 ding staat vast: de hele situatie zuigt.

jawel, die zitten achter alles wat slecht is. Osama? Goth. Saddam? Goth. Stalin was naar't schijnt de stichter en ook Hitler gebruikte, weliswaar achter gesloten deuren, zijn eyeliner. Het zijn altijd dezelfde :-p

Comments are closed.