Categories
Blurs

De laatste post over het spel

En dat is beloofd. Even een kleine overview van de puzzels en diens oplossingen, op verzoek. Niet lezen als je niet wil dus ;)

7 seconden verwees overduidelijk naar Afvragingen van Rik Boey.
Op Afvragingen moest je bij alle typfouten de letters die er moesten staan achter elkaar zetten, dit bracht je bij de Pol. Bij Polskaya werd het iets moeilijker. De eerste regel was eigenlijk morse waarbij de strepen en puntjes vervangen waren door éénen en nullen. De tweede regel was slechts om aan te duiden hoeveel tekens in de eerste regel een letter vormden. Op Charlo.be, wat het antwoord dus was, stond een rebus die vrij simpel was maar wel mooi (vond ik :p). Jeroen maakte het iets moeilijk. Velen staan hier nog altijd te wachten op een puzzel, maar jeroen had de link naar het raadsel in zijn linkblog verstopt. Daar stond een ouderwetse puzzel. Hier moet ik toegeven dat ik het mezelf gemakkelijk heb gemaakt. Ik wou eigenlijk een puzzel in flash of iets dergerlijks, zodat het wat meer interactie zou geven. Helaas vond ik niet direct een mogelijkheid dus heb het gewoon in een afbeelding gezet. Afprinten en puzzelen? Kleine keizerin dus… Daar werd de codering Atbash gebruikt. Hiermee wordt het alfabet tov het alfabet in omgekeerde volgorde gezet en zo vertaald. Dit brengt ons bij de creator van de rebus op lichtgeraakt: Nijn. Zij had een “Find Waldo” puzzeltje. Aangezien ik wel had verwacht dat er velen direct de source code zouden induiken om de link te vinden, heb ik er meerdere in gezet. Het was de bedoeling mijn kop te vinden en dus niet die van Osama, Mickey, Ernie of de struisvogel. Dat bracht je naar het einde bij Gigadesign. Daar werd gevraagd alle antwoorden op een rijtje te zetten en het getal 22451097 te gebruiken om het passwoord te vinden dat je nodig hebt om de finish te bereiken ( de username staat in het inlog kadertje vermeld: “rescue”). Hierbij is belangrijk dat je begint bij het begin (zoals vermeld op 7seconden is het begin Afvragingen) en de antwoorden te gebruiken.
Dit geeft als je de getallen aanziet als de plaats in het antwoord waarvan je de letter moet nemen:

  • afvragingen blog (2)
  • polskaya (2)
  • charlo.be (4)
  • lichtgeraakt (5)
  • kleinekeizerin.blogspot.com (10)
  • nijn.typepad.com (9)
  • gigadesign.be (7)

Dit geeft dus samen “fortzes”, verwijzend naar Fort 6 te Antwerpen waar ik dus dagen aan een stuk heb liggen wachten ;)

4 replies on “De laatste post over het spel”

Comments are closed.