Categories
Actueel online

USA laagste Piracy cijfer

Dit artikel verscheen op Digg met als titel dat de US of A het laagste piraterij-percentage kent, namelijk 21%. Dit resulteerde echter in het grootste verlies in omzet, omdat de markt daar nu eenmaal enorm groot is. Wat mij meer verwonderde in het artikel was dit:

The four countries with the biggest percentage declines in piracy were China, where 86% of all software sold is pirated, down 4 percentage points from the 90% of 2004; Russia, down 4 percentage points to a piracy rate of 83%; Ukraine, down 6 percentage points to a piracy rate of 85%, and Morocco, down 4 percentage points to a piracy rate of 68%.

China komt van 90%. 9 van de 10 software cd’s die daar over de toonbank gaat is ilegaal. We hebben het hier dus niet over het downloaden, nee, over het verkopen van software. En als je wat verder leest zal je merken dat China niet het enigste land is met zulks een cijfer.

Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet wist dat de cijfers zo hoog lagen.