Categories
Actueel

Over Gunter Jacob (en co)

Lieve heeft overschot van gelijk. Ik ga me hier niet profileren als de vent die iets van voetbal kent, maar ik weet wanneer iemand mij tracht te doen inslapen met een zaagstem. En u, Gunter, doet dat voortreffelijk. Doe me een plezier en ga eens 10 minuten voor de spiegel staan en herhaal wat je op TV zegt. Nee wacht, veel simpeler, neem jezelf eens op en herbekijk de tape. Wat zie je? Een zeemvel met een gat erin? Een rol wc-papier die over zijn job aan het klagen is? Ik weet trouwens niet of die “air” van voetbalkennis daaruit voortvloeit of je die er nog eens extra bijzwiert, maar die mag je ook rustig laten vallen. Mijn vader heeft mij vroeger, terecht, op teveel nonchalance gewezen maar u doet dat verbleken, dat zal zelfs hij graag toegeven. Ik ken genoeg mensen die hun best doen in lagere afdelingen maar die in hun linkertepel meer voetbalkennis, charisma en potentieel hebben dan uw gehele persoon. Doen alsof kan een mens ver brengen, maar er komt altijd een moment dat iedereen je door hebt. Werkelijk, ik hoop echt dat die dag snel komt. Maar dat is dan in de handen van zenders als VT4, K2 en Prime: Waar halen jullie het? Wie in godsnaam haalt deze jongens (voor Wim De Coninck heb ik het ook niet hoor) telkens terug naar de studio? Is het crisis (ja ok, goed Kevin, natuurlijk is het crisis)? Heb je teveel betaald voor de rechten dat je geen deftige studiogasten in huis kan halen?
Kijk naar Nederland (wij doen het, misschien kunnen jullie als zender ook beter even gaan kijken waarom we het doen): telkens nieuwe gasten, mensen die weten waarover ze bezig zijn. Toegegeven, wij hebben niet dezelfde hoeveelheid mensen met dezelfde hoeveelheid kennis, maar zeg nu zelf, wat hebben Jacob ooit bewezen? Dit is het WK mensen! HET WK!
Nu ik toch bezig ben: Polspoel, kiezen man. Politiek of voetbal. Nee, het kan er bij mij niet in. Nu ben je zo iemand die van beide iets afweet maar zich op geeneen van de twee toelegt en specialiseert. Nee, mag niet. Once again, er zijn veel mensen die op een job wachten die u waarschijnlijk op beide vlakken verslagen. Kies een vak, leg je erop toe en heers erin. Dan zal ik met plezier naar je luisteren. Nu blijft er een stemmetje in mijn hoofd zeggen dat ik niet naar je mag luisteren.
Huybrechts: met alle respect, want er zijn glorie-tijden geweest, maar zou je ook niet beter de provence stilaan beginnen opzoeken?
Ok, ik ben op dreef: Waarom draait ook heel het gedoe plots over voetbal en vrouwen? Oh, laten we lekker op een cliché spelen. Waarom? Denk je nu echt dat het vrouwen wat kan schelen? Hmm voor ik mij hierover verder uispreek is het misschien een goed idee eerst even te polsen. Vrouwen, is heel het gedoe nodig? Willen jullie bij voetbal betrokken worden? Zo ja, moet er dan echt meer aandacht aan besteed worden of is de match goed genoeg? Je krijgt die lekkere lijven toch digitaal, in volle close-up, in vertraging op het scherm, niet?
Om te eindigen nog een kleine voetnoot naar Kanaal2: Goeiemorgen? Ik herhaal: dit is het WK jongens. HET hoogtepunt van voetbal. Er is niets hoger dan dit als het op die sport aankomt. Waarom krijg ik dan het gevoel dat we gewoon naar een doordeweeks programma kijken? VT4 neemt dit tenminste serieus op, daar voel ik nog moeite, daar zie ik nog inspanning. Maar oh wat een contrast met jullie die binnenkort de Champion’s League gaan moeten doen. Zowaar het tweede hoogste in de voetbalwereld! Heb je de kijkcijfers bekeken? Hup Holland Hup…

Moest er ff uit…

2 replies on “Over Gunter Jacob (en co)”

Comments are closed.