Categories
My Way

My Way: Een propere desktop

Welkom bij een mini-serie die ik volgende ongelooflijk arrogante naam heb gegeven: My Way!

Een kleine serie over hoe ik dagelijks surf of over dingen die ik geregeld toepas om het algemeen computercomfort te verhogen. Om te beginnen: De Desktop!

Een Propere Desktop

Ik snap niet (meer) hoe mensen kunnen werken als hun desktop een slagveld is van gestorven icoontjes. En dat meen ik letterlijk: 75% van die shortcuts gebruik je niet. Durf je me tegenspreken? Nu ja, uitzonderingen bestaan, maar meestal gaat het gewoon om een tumor die doorheen de tijd gegroeid is. Zo was dat ook bij mij. En het stoorde me.

De korte pijn is, zoals gewoonlijk, een van de beste manieren: Maak een nieuwe folder aan op je desktop en smijt heel die santekraam (buiten de recycle bin) erin. Zo, voelt dat al niet veel rustiger en aangenamer aan? Van hieraf heb je twee paden die je kan bewandelen:

  1. Je bekijkt alles in die map en gooit weg wat je niet nodig hebt. Dit kan op een dag naar keuze, het is al van je desktop af en die map zal je er wel doen aan herinneren het ooit te doen.
  2. Laat die map staan en ga erin grasduinen als je iets ervan nodig hebt. Zet het daarna op een goeie plaats en laat de desktop de allerlaatste keuze zijn.

Nog een aanrader in dat opzicht is Launchy. Dit zeer kleine ding zorgt ervoor dat je snel het programma dat je nodig hebt kan starten. Je gebruikt de toetsencombinatie alt-spatie en een klein kadertje popt in het scherm waar je de naam van het programma in kan beginnen typen. Launchy zal tijdens het typen al zoeken. Je kan met de pijltjes toets alle mogelijkheden die Launchy heeft gevonden doorbladeren of verder typen om de selectie te beperken. Als je het hebt duw je gewoon op de enter toets et voila! Ik ben verslaafd en ik ben bijna op het punt gekomen waar ik zelfs de Quick Launch balk, wat heilig was voor me, ga opgeven.

technorati tags:, , , ,

4 replies on “My Way: Een propere desktop”

Ik weet nu niet of je de vensters ook tot de desktop rekent, maar een overvloed daarvan op 1 scherm werkt me ook danig op de zenuwen. Wiii, multiple desktops rule!

Ik weet nu niet of je de vensters ook tot de desktop rekent, maar een overvloed daarvan op 1 scherm werkt me ook danig op de zenuwen. Wiii, multiple desktops rule!

ik heb hier gisterenavond ook een kuis gehouden op mijn laptop bureaublad. Nu blijven er nog 4 icons over en ik hoop het zo ook te houden. Deze avond mijn mails uitkuisen en morgen de harde schijf en de grote schoonmaak zit er weer op

ik heb hier gisterenavond ook een kuis gehouden op mijn laptop bureaublad. Nu blijven er nog 4 icons over en ik hoop het zo ook te houden. Deze avond mijn mails uitkuisen en morgen de harde schijf en de grote schoonmaak zit er weer op

Comments are closed.